Waarom een Google maps van het NH-kanaal?

Nou daar heb ik zeer recentelijk gedoken 🙂
Het mag niet…. maar er was een bootje gezonken en dat moest geborgen worden. Dus Bas belde mij met de vraag of ik met iemand er naar kon duiken. Ze wisten dat het bootje gezonken was en waar ongeveer, maar met dreghaken konden ze hem al niet meer vinden.

Ik belde Rob en samen hebben we een duikje er naar gewaagd. Bas stond aan de kant met een touw aan Rob vast en ik aan de binnen kant. Zo beschreven we een halve cirkel van walkant naar walkant. Niets gevonden, het touw 1 meter korter maken en nog eens proberen. Bij de 3e poging stootte ik op het bootje en Rob op hetzelfde moment op een erg lange balk die erg geholpen had het bootje tot zinken te brengen.

Rob had hefballonnen mee en nadat ze bevestigd waren en opgeblazen hing het bootje ongeveer een meter onder het water oppervlak en kon Bas met het touw het bootje binnen halen terwijl wij er tegenaan zwommen om de last wat te verlichten.

Na 38 minuten lag het bootje weer op de kant 🙂 En toen we aan het frituur zaten om de verloren energie weer aan te vullen voer er een groot passagiersschip voorbij. Oeps, die moet je niet over je heen krijgen met alle zuiging e.d.
De duik kan je hier vinden in mijn electronisch logboek en de foto’s staan hier.