Even O-H-en

Ich bin der Reiter
du bist das Ross
ich steige auf
wir reiten los
du stohnst ich sag dir vor
ein Elefant im Nadelohr

Even een beetje shockeren met Rammstein om straks lekker rustig naar bed te gaan.

Hoe krijg je het voor elkaar om te vroeg op te staan en vervolgens te laat naar je werk te vertrekken. Ik ging om tien voor acht weg ipv tien over half en dan is het plotseling een stuk drukker bij de stoplichten en duurt het een tijdje om over de (dat is snel ’t lijkt…) overtoom te komen. Op de snelweg is het intussen ook al lekker druk en dan ga je maar weer handig tussen de slaperige mensen doorlaveren. Ik ben de afgelopen jaren een trouwen NS fan geweest en nu ik me weer veelvuldig op de openbare wegen begeef valt het me op hoe vaak er een near-miss is. Slippende auto’s, rokende banden, opzij schietende auto’s om toch nog even een confrontatie te voorkomen. Ik rijd nu een week vanuit Amsterdam naar Leiden & Utrecht en ik heb 4 ongelukken gezien en wel een stuk of 18 near-misses. Het zal wel komen omdat iedereen haast heeft en in de linkerbaan achter z’n voorganger plakt. Soms haal je op 50km snelweg tientallen auto’s aan de rechterkant in, ruim baan op de middenbaan en file in de linkerbaan. Ik denk dat ik de tweede keer gevallen ben omdat ik te dicht achterop een busje reed, ik had geen overzicht en remde daardoor te wild. Maar goed, laat die haastige leasebak rijders maar een treintje vormen door de file. Te laat voor de volgende afspraak

Vandaag aan het werk in Utrecht, maar helaas kon ik het probleem van de 16-bit applicatie op de nieuwe hardware niet oplossen. Noch onder Windows 2000 of XP draaide de applicatie naar behoren. Toch maar weer terug spelen naar de fabrikant en dan duimen draaien… Nee, ze hadden een handje nodig bij ST bij Schiphol, dus op het motortje weer terug naar Amsterdam Het is grappig hoe vaak je, als je in motortenue staat, te horen krijgt; “voorzichtig te doen” Het is toch altijd wel prettig te horen, toch een gebaar dat ze het beste met je voorhebben.

Op schiphol lekker met policies gewerkt, m’n eigen gang gegaan en iets zelf gemaakt wat gewoon goed werkt. Altijd leuk Zo, een beetje een post van niets, maar even O-H (ouwehoeren)

Trouwens gelezen op motor-freaks.nl, hoe durven die Engelse parkeerwachters;
Het Lambeth gerechtshof in Groot-Britanië heeft een prijs gewonnen voor de meest schandalige parkeerboete van 2004. Ondanks dat de concurrentie hoog was kreeg het hof de prijs voor het uitschrijven van een parkeerboete op een total loss motor die minuten eerder nog betrokken was bij een verkeersongeval.

Nadhim Zahawi, raadsman van Wandsworth werd behandeld in een ambulance aan zijn gebroken been die hij opliep bij het ongeval toen een voorbijganger op de deur klopte. Een parkeer-controleur had zojuist een bekeuring op zijn gecrashte motor achtergelaten. De prijs is uitgereikt door de AppealNow website die speciaal in het leven is geroepen om het wanbeleid omtrend parkeerboetes in Groot-Britanië aan te vechten.