De huilende motorrijder

Het is wel grappig, sinds het wat kouder wordt heb ik de eerste 10km’s last van een tranend oog. Dus elke ochtend rolt er kriebelend een traan langs m’n rechterwang. Dat kriebelt zo erg dat ik de koude wind wel mijn helm moet laten binnendringen in mijn poging hem weg te vegen. Wel grappig, de gure wind doet me verdriet.

Ik mopperde gisteren en eergisteren over mensen en hun verkeersgedrag. Vanochtend weer op het motortje en daar zwaaiden de oranje sleepdienstlichten me alweer warm tegemoet, maar dit keer was het een behoorlijk ongeluk op de A4 ter hoogte van de schipholtunnel, 3 auto’s allerlei politie auto’s, verschillende sleepwagens, een donkere ochtend in rep en roer. Ik reed lekker rap verder, geen rampkijkers die met 60 op een lege snelweg en uitgerekte hals rijden, geen files, geen gezeur van langzaam rijden en opletten op onhandige weggebruikers, alle ruimte. Maar de file op de tegengestelde richting bleef maar aanhouden, wow, echt druk. Je zal maar van Den Haag naar Amsterdam willen met eigen vervoer Ik heb het einde van de file niet meegemaakt want ik moest er bij Leiden af… Soms is het echt druk in Nederland, eenmaal achter m’n warme bureau las ik op nu.nl dat er een Duitse spookrijder twee ongelukken had veroorzaakt, vandaar. Wat een debiel! Hieronder staat het stukje van nu.nl

Ik loop een beetje alsof ik een broek vol heb. M’n spiertjes doen pijn. Heb gisteravond een half uurtje lesgehad in paardrijden. Paardrijden is eigenlijk wel leuk… Sorry guys. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen het leuk vinden om op een zondag het schoorlse bos in te duiken te paard. Wedstrijd rijden e.d. is weer wat overdreven, word tenslotte ook geen amateur racer op m’n Honda alleen maar omdat ik motor rijd. Dus… Komende woensdag weer een half uurtje les op Poelenburg en daarna maar eens zien hoe het past financieel en qua tijd. Het lijkt me wel wat, de basiskennis van paardrijden goed te beheersen.

Uit de krant:
SCHIPHOL – Een spookrijder heeft donderdagochtend een chaos veroorzaakt op de A4. De man, een 59-jarige Duitser, veroorzaakte bij Schiphol, richting Amsterdam, twee aanrijdingen, waarbij in totaal veertien auto’s betrokken waren.

Twee automobilisten raakten gewond, onder wie de spookrijder die bij de laatste botsing zijn pols brak. De politie kon de man daar aanhouden omdat hij niet meer verder kon rijden, aldus een woordvoerder van de regiopolitie.

Waarom de Duitser op de verkeerde weghelft was geraakt, is niet duidelijk. Hij was niet onder de invloed van alcohol, aldus de politie, en was op weg naar Schiphol om zijn familie op te halen.

Omdat agenten drie van de vier rijstroken tijdelijk hadden afgezet voor onderzoek en ruimwerkzaamheden, ontstond een lange file die volgens de ANWB op het hoogtepunt 22 kilometer lang was.

Tot overmaat van ramp verloor een truck met oplegger even verderop ook nog zijn lading, waardoor de weg geblokkeerd raakte door rollen wc-papier.