Toen vrienden besloten te trouwen in Engeland en ik samen met Tessa graag de Tough Mudder wilde lopen ontstond al snel bij mijn ouders om bij één van de beste restaurants van de wereld te eten. Het kreeg in 1998 de eerste ster, in 2001 de tweede ster en de laatste ster staat sinds 2004 op de naam van Heston Blumenthal en zijn witte en zwarte brigade. Blijkbaar is deze man een oude bekende van TV, maar dat had ik even gemist, voor mij was het een compleet nieuwe ervaring.

We kwamen binnen in een eenvoudig ogend gebouw.
house
Daar binnen staan een aantal tafeltjes en ze lijken allemaal bezet. We hebben een grote voor ons, voor 6 personen.

Er is niet echt een menu, we krijgen wat de pot schaft, wat natuurlijk een bijzondere belevenis belooft te worden. Wel kan je bijpassende wijnen uitzoeken. Ruud kijkt altijd graag de wijnkaart door en neemt met verbazing een wijnboek aan.
winelist

Uiteindelijk besluiten we toch maar een wijn-arrangement er bij te nemen zodat we onze hoofden niet hoeven te breken over welke smaak er het beste bij past. De bediening heeft hier veel beter over nagedacht en legt dit met veel verve uit.
wines

Aerated beetroot with horseradish cream
een schuimpje van biet met mierikswortel als appetizer.

03.course1

Nitro Poached Aperitifs
Keuze uit één van de volgende drie combinaties.
Vodka and Lime Sour, Gin and Tonic, Tequila and Grapefruit
aan tafel in stikstof gekoeld

buiten bevroren en van binnen vloeibaar

Red Cabbage Gazpacho
Pommery Grain Mustard Ice Cream

04.course3

Jelly of Quail, Crayfish Cream
Chicken Liver Parfait, Oak Moss and Truffle Toast

ode to Alain Chapel
05.course4a

05.course4b

05.course4c

Snail Porridge
Iberico Bellota Ham, Shaved Fennel

07.course5

Roast Foie Gras
Gooseberry, Confit Kombu and Crab Biscuit

08.course6

Mad Hatter’S Tea Party (c.1892)
Mock Turtle Soup, Pocket Watch and Toast Sandwich

09.course7a

09.course7b

09.course7c

“Sound Of The Sea”
10.course8a

10.course8b

10.course8c

Salmon Poached In a Liquorice Gel
Artichoke, Vanilla Mayonnaise and Golden Trout Roe

11.course9

The Duck
Bay, blood pudding and umbles

12.course10a

12.course10b

Hot and Iced Tea
13.course11

Egg in verjus (1726), Verjus in egg (2013)
14.course12a

14.course12b

Botrytis Cinerea
15.course13

Whisk(e)y Wine Gums
15.course14

“Like a kid in a sweet shop”
16.course15a

16.course15b

Een foto van het menu:
17.menu1

17.menu2

Het was een bijzondere gebeurtenis!