Parkheuvel op de terugweg

Ooit zat ik aan tafel eten klaar te maken toen, mijn broer, Frank zijn telefoon moest opnemen, we zaten in Oostenrijk te genieten van een wintersport met z’n allen waren we met het eten bezig. Frank kwam helemaal enthousiast terug, hij had Jonnie Boer van restaurant de Librije een uitnodiging moeten afslaan omdat hij al een baan had aangenomen bij het eerste restaurant met 3 sterren in Nederland; Parkheuvel onder de leiding van Kees Helder. Twee de beste restaurant die hem een baan wilden aanbieden was een grote eer.

Nadat Frank weg ging bij Parkheuvel verkocht Cees Helder kort daarna het bedrijf en was niet meer als chef-kok betrokken. Parkheuvel kelderde van zijn drie sterren naar slechts eentje. Ik had er toen ook over geblogd; Restaurant Parkheuvel verliest twee Michelin sterren. Het is nu wel weer zo eerlijk om het herstel ook even te noemen. Ze zijn weer naar twee sterren op geklommen alvolgens nu.nl; Restaurant Parkheuvel weer twee sterren.

Parkheuvel had ooit drie sterren, maar toen chef-kok Erik van Loo de zaak overnam van Cees Helder moest hij direct twee sterren inleveren. Zo verbonden zijn sterren met de chef-kok. Van Loo zou terugvechten en tot nu toe met succes.