The Fat Duck
Toen vrienden besloten te trouwen in Engeland en ik samen met Tessa graag de Tough Mudder wilde lopen ontstond al snel bij mijn ouders om bij één van de beste restaurants van de wereld te eten. Het kreeg in 1998 de eerste ster, in 2001 de tweede ster en de laatste ster staat sinds 2004 op de naam van Heston Blumenthal en zijn witte en zwarte brigade. Blijkbaar is deze man een oude bekende van TV, maar dat had ik even gemist, voor mij was het een compleet nieuwe ervaring.
We kwamen binnen in een eenvoudig ogend gebouw.
Daar binnen staan een aantal tafeltjes en ze lijken allemaal bezet. We hebben een grote voor ons, voor 6 personen.
Er is niet echt een menu, we krijgen wat de pot schaft, wat natuurlijk een bijzondere belevenis belooft te worden. Wel kan je bijpassende wijnen uitzoeken. Ruud kijkt altijd graag de wijnkaart door en neemt met verbazing een wijnboek aan.
Uiteindelijk besluiten we toch maar een wijn-arrangement er bij te nemen zodat we onze hoofden niet hoeven te breken over welke smaak er het beste bij past. De bediening heeft hier veel beter over nagedacht en legt dit met veel verve uit.
Aerated beetroot with horseradish cream
een schuimpje van biet met mierikswortel als appetizer.
Nitro Poached Aperitifs
Keuze uit één van de volgende drie combinaties.
Vodka and Lime Sour, Gin and Tonic, Tequila and Grapefruit
Red Cabbage Gazpacho
Pommery Grain Mustard Ice Cream
Jelly of Quail, Crayfish Cream
Chicken Liver Parfait, Oak Moss and Truffle Toast
ode to Alain Chapel
Snail Porridge
Iberico Bellota Ham, Shaved Fennel
Roast Foie Gras
Gooseberry, Confit Kombu and Crab Biscuit
Mad Hatter’S Tea Party (c.1892)
Mock Turtle Soup, Pocket Watch and Toast Sandwich
“Sound Of The Sea”
Salmon Poached In a Liquorice Gel
Artichoke, Vanilla Mayonnaise and Golden Trout Roe
The Duck
Bay, blood pudding and umbles
Hot and Iced Tea
Egg in verjus (1726), Verjus in egg (2013)
Botrytis Cinerea
Whisk(e)y Wine Gums
“Like a kid in a sweet shop”
Een foto van het menu:
Het was een bijzondere gebeurtenis!