Road Rash, niet zomaar uitslag

* let op, deze post heeft foto’s van gemene schaafwonden. *
* Als je hier niet tegen kan of dit niet wilt zien, lees dan niet verder *

In je korte broek op de motor?Met het hete weer zie je wel eens motorrijders zonder beschermend pak rijden. Je ziet ze voorbij komen met een vaartje van 130km/u in instappers, een korte broek en wapperend t-shirt. Tja, onverstandig, dat zeker. Maar ze staan denk ik niet stil bij de gevolgen als je wel een schuiver maakt.

Om je even een idee te geven kan je zelf een test uit voeren. Zet je duim op asfalt (of een stoeptegel voelt ook al lekker) druk er een beetje op en trek dan heel snel je duim weg. Je wrijft even met je duim flink over het asfalt. Dat doet pijn, moet je voorstellen als je te val komt met een gangetje van 100km/u. Met je blote lijf.

Er is een dame die hier uitgebreid over geschreven heeft hier:
Ik zal een stukje quoten van de website: Roadrash

It was a beautiful Sunday morning even through my blurred vision. I was on the back of my friend Shaun’s GSXR 750 and was excited to be on a sport bike, even if it was as a passenger, after a long streak of no riding whatsoever. I had shed my prescription glasses for a pair of sunglasses, my cowboy hat for an oversized helmet, and quickly thrown on a pair of capri jeans, tennis shoes, and a sweatshirt over my bikini. I thought nothing of the fact that I had practically no protection against the asphalt if anything were to happen. I figured that we couldn’t get into a wreck, it simply wouldn’t happen to me. It’s amazing how fast life came at me that day.

Herken je dat? Het zal mij nooit gebeuren? Tot het je gebeurt. Daarom trek ik altijd mijn motorkleding aan en als het ècht te heet is voor de kleding, dan ga ik wel met de auto. Hoewel het natuurlijk mij niet zal gebeuren of toch wel: Van de motor, op de grond.

De onderstaande foto’s zijn voorbeelden van de schaafplekken die ontstaan van glijden over het asfalt met slechts een t-shirtje of andere dunne, korte kleding. De foto’s kunnen schokkend zijn, dus wees daar op voorbereid.

In Belgie is het ook nu verboden om met korte broek op de motor te rijden. Ik ben best wel tegen dit soort regeltjes. Want dan is het wel goed als je met een spijkerbroek op de motor zit? Het meisje wat je in de foto’s hierboven ziet had een spijkerbroek aan. Geloof me, dat schuurt zo weg op een beetje asfalt met een klein vaartje.

Motorkleding, korte broek verboden in België

Je kan beter de mensen informeren en laten nadenken in plaats van het in regeltjes te vatten.