iPod Touch tips

32gb iPod TouchIk heb sinds kort een iPod Touch (dus geen iPhone). Dit is een handig apparaatje waarmee je eigenlijk heel veel kan. Nu houd ik er een To-Do lijstje, mijn agenda, brandstofverbruik, duiklogboek en mijn budget in bij. Verder kan ik er natuurlijk ook nog muziek op luisteren, films mee kijken, spelletjes op spelen en zelfs mee mailen of internetten. Het is werkelijk een multi-functioneel apparaat.

Nu wil ik graag altijd alles weten van een gadget dat ik in mijn bezit heb en ga ik eens snuffelen op internet. Ik kwam tot de volgende tips;

 1. Safari: Als je door een webpagina scrolled kan je door op de taskbar (bovenste balk met de klok) te tappen direct terugkeren naar het begin van de pagina.
 2. Contacts: Tap op een adres in contacts en
  het wordt automatisch geopend in Google maps.
 3. Safari: Tap op een link en hou deze 1 seconde vast,
  er verschijnt een bubble met de URL.
 4. Google Maps: Bij locatie zoeken kan je ook een IATA airport code invoeren (3 letters) bijvoorbeeld “EIN” Eindhoven Airport.
 5. Interface: Wanneer je bij het invoeren van een tekst snel een getal wilt invoeren kan je door “123″ ingedrukt te blijven houden een numeriek teken selecteren en automatisch terug keren naar “ABC” door weer los te laten. Hierdoor hoef je niet te switchen tussen de “123″ en “ABC” lay-out.
 6. Interface: Switchen tussen de verschillende springboard pagina’s kan je ook door op de linker of rechter hoek boven de dock te tappen.
 7. Clock: Wanneer je ’s morgens wakker wordt van het alarm, kan je ook op de sleep/wake knop drukken om “snooze” te activeren.
 8. Stocks: Als je op de groene/rode blokjes tapped switch je tussen “%” en “Nummers”
 9. Interface: Als je woorden schrijft en de iPhone geeft aan dat de spelling niet correct is verschijnt er een suggestie, wanneer 3 maal deze suggestie cancelled (door het kruisje) wordt het woord automatisch toegevoegd aan het woordenboek.
 10. iPod: Als je muziek aan het luisteren bent, bij huidig nummer, kun je je vinger over het artwork van links naar rechts laten gaan en zo kom je in het vorige menu van de iPod!
 11. Safari: Als je een webpagina open hebt en je wilt in 1 keer naar boven scrollen klik dan op de tijd.
 12. Safari: Als je een tekstvak hebt (zoals bijvoorbeeld een invoerveld in een formulier) kan je met twee vingers op de touchpad scrollen in het vak zelf ipv de hele pagina.
 13. iPod: Als je in een willekeurige app zit en je wilt je muziek wat zachter/harder zetten of naar het vorige/volgende nummer gaan, klik dan twee keer op de home button. Nu verschijnt er een klein venstertje waar je dit kan regelen.
 14. Interface: In een tekstvak typ je 2 keer achter elkaar op spatie en je krijgt een punt gevolgd door een spatie achter je zin.
 15. Interface: Houd je vinger even op een woord (in een tekstinvoer veld) en er verschijnt een ‘vergrootglasje’, waarmee je je cursor eenvoudig binnen een woord heen en weer kan schuiven.
 16. iTunes kan je besturen vanaf je iPod Touch/iPhone met het gratis programmaatje Remote verkrijgbaar in de iTunes Store.
 17. Met Keynote Remote kan je je iPhone of iPod Touch als een spiekbriefje en naar de volgende slide gaan.
 18. Je maakt een screendump van je scherm op dat moment door Home + Sleep button in te drukken. Dan wordt de screendump in je Photo app opgeslagen in een nieuwe categorie.
 19. Als je de weg berekent in Maps dan is deze ook offline (zonder Wifi) bereikbaar en te lezen.