Similan, duikcharter zinkt

20090309175041_1_normalZeven mensen zijn vermist nadat een duikschip zonk in een storm voon de kust van Andaman om 23:00 gisteravond. De boot bevatte 30 mensen, overlevenden werden teruggebracht naar Phuket door een politieboot nadat de drenkelingen zijn gered door een vissersboot.

De kapitein van het gezonken schip, de MV Dive Asia 1, Chatree Leechoi, 45, vertelde dat de boot was omgeslagen door een onverwachte regen/wind storm (Squall) bij de Similan islands. Dit soort winden zijn niet ongewoon in de buurt. In 2007 drukte een storm een vliegtuig bij Phuket vliegveld naar de grond waarbij 90 van 130 mensen aan boord om het leven kwamen.

Aan boord waren Duitsers, Australiers, Oostenrijkers, Zwitsers, Japanners en Thais. 2 Zwitsers, 2 Australiers, een Thai, een Duitser en een japanner zijn nog vermist. Er wordt met een helikopter naar ze gezocht.

meer info kan je hier vinden op deze website. Op het duikforum is er eventueel plek om er over te praten. Mensen waren nog erg druk bezig met de nieuwsvergaring via Twitter en de mede-twitteraars als journalisten zien, maar over dit gebeuren zie ik hier maar weinig terug komen helaas. Dan valt het toch weer die twitterjournalisten.