Mijn 250e duik

Een kort duikje in het zilvermeer besloot mijn 250e duik te worden 🙂 Precies 699 dagen voor de 250e duik maakte ik mijn eerste opleidingsduik, omdat ik besloot dankzij mijn toenmalige vriendin met een 1* NOB opleiding te starten. Zij ging met haar huisgenote Linda aan een duikopleiding starten en ik was een “enthousiaste” vakantie-duiker en wilde ook wel wat vaker duiken in Nederland.

Het was toch wel leuk weer eens te duiken in het koude donkere water hier, iets wat ik niet meer gedaan had sinds 2003 wat toen een gefaald duikje was en daarvoor was het in 1998 bij mijn opleiding tot PADI Open Water duiker. Ik wilde altijd wel meer gaan duiken, maar het was zo’n voornemen waar ik maar niet aan toe kwam, tot Maartje met haar enthousiasme een duwtje in de rug gaf.

Na het halen van mijn eerste ster ben ik lekker met Maartje een beetje gaan duiken en werden we lid van de vereniging Get Wet, een groep andere enthousiaste duikers. Mijn vader keek maar raar en mijn moeder merkte op; “Ga je alweer duiken, doen jullie ook wel eens wat anders?”

2* en 3* volgde en daarna nog een heleboel specialties en nu heb ik 250 duiken gemaakt. Voor mensen die minder hebben lijkt het veel, voor mensen die meer hebben lijkt het weinig, maar ik ben wel blij. 🙂 Een mijlpaal!

Nu mijn 4* brevet halen en lekker verder duiken met een actieve duikvereniging, het duikforum en een heleboel enthousiaste duikvrienden en -familie.