Office 2008 update = (weer) problemen

Hey Microsoft biedt weer een update aan voor de Office voor de Mac. Dat betekent weer een paar honderd Mb downloaden en installeren. Soms verbaas ik me wel eens hoe het komt dat mijn harde schijf nog niet vol is met al die updates, maar aan de andere kant… updates zijn wel weer nodig. Dus hup, downloaden en installeren. Daarna eens Excel en Word opstarten om te zien of er gevoelsmatig of duidelijk zichtbaar iets gewijzigd is en verdorie…..  Mijn office start niet meer op omdat mijn serienummer niet klopt: “geen geldige productcode” of “Invalid Serial”. Aargh!

Paniek slaat om mijn hart, is mijn serienummer van mijn legaal verkregen Office pakket op internet terecht gekomen? Heeft Microsoft daarom dat serienummer geblockt en moet ik door allerlei procedures om mijn pakket weer werkend te krijgen? Ik ben druk bezig, dus heb geen zin en tijd om er meer aandacht aan te besteden en gelukkig doet iWork het nog en in de Apple gedachte werk ik ook liever daar mee.

Maar stel je voor dat je afhankelijk bent van dit stukje Microsoft op je Mac, dat kan je toch eigenlijk niet maken? Stel je voor dat je je auto wegbrengt naar de dealer voor een beurt en daarna start je auto niet meer. Eigenlijk is het idioot. Een goede reden voor mijn vader om zijn sterke argument weer op te diepen:

Computers staan in de kinderschoenen, ik moet soms techneut zijn om het te kunnen gebruiken. Als je dit vergelijkt met auto’s, ik wil toch geen monteur zijn om in mijn auto te kunnen rijden?

Op het stukje “Community” (=forum) van OneMoreThing.nl kan je een oplossing vinden:

“JBStudio” zegt:

Of even deze 2 bestanden verwijderen (tijdelijk op bureaublad zetten), programma openen en opnieuw je serienummer invullen,

————

Here’s how to reset the registration on Office 2008: Delete these two files on one of the machines:

~/Library/Preferences/Microsoft/Office 2008/Microsoft Office 2008 Settings.plist /Applications/Microsoft Office 2008/Office/OfficePID.plist

When you start an Office app, you’ll be asked for a CD Key.

———

Groet, JBStudio

Het schijnt een bekend probleem te zijn met onder andere: “Student & Teacher editions”.

Er ontstaan ook wel eens andere problemen trouwens… Sommige mensen klagen over de volgende foutmelding:

U kunt Office 2008 12.2.0 Update niet op dit volume installeren. Er is op dit volume geen versie gevonden van de software die nodig is om deze update te installeren.

Dit krijgt men vaak als je bezig bent geweest met overbodige bestanden weg gooien om ruimte te besparen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan applicaties die overbodige talen weghalen of overijverige gebruikers die met de Finder op zoek gaan om 100Mb te besparen ergens met het risico dat ze teveel weghalen. Zelf laat ik de installaties op mijn Mac altijd intact en sindsdien heb ik een aantal vage problemen niet meer 😛