MS Remote Desktop & Dvorak

Ik ben het beu om op de Mac “Microsoft Remote Desktop” te gebruiken. Ik merk nu steeds meer dat als ik een server moet overnemen ik het liever via de Windows versie doe dan via de Mac versie. En dat terwijl ik liever achter een Mac zit, erg vreemd. Het probleem zit namelijk in het volgende;

Ik type nogal raar, namelijk op een ander soort toetsenbord dan je zou denken. Ik type met een dvorak indeling (zie onder) en elke keer als ik een server overneem met de Mac-versie van Microsoft Remote Desktop, dan word ik gedwongen de indeling die geinstalleerd is op de server te gebruiken, meestal QWERTY dus. Als ik met de Microsoft versie verbinding maak is het prima en houd ik mijn Dvorak toetsenbord.

Het toetsenbord;

Voorheen praatte ik dat ik blij CoRD had geinstalleerd, maar die was toch niet helemaal gebruiksvriendelijk als ik zou willen, maar aan de andere kant kreeg ik wel mijn eigen toetsenbord. Ik zit met een dilemma en zo het liefst zien dat Microsoft gewoon mijn toetsenbord meeneemt…. Iemand tips? (Afgezien QWERTY te gaan typen of niet zeiken?) Overigens hebben mensen die een AZERTY gewoon zijn en op een QWERTY server inloggen vanaf hun Mac hetzelfde.

Wensenlijstje; een cocoa applicatie die mijn toetsenbord meeneemt bij het opbouwen van een Remote Desktop sessie via RDP.