Windows Live Writer

Windows heeft een hele bulk aan Windows Live applicaties die je windows computer kunnen verrijken. Erg handig, want er zijn wat applicaties die je ook zonder Windows Live Services kan gebruiken. Een voorbeeld hiervan is Windows Live Writer.

Deze applicatie zorgt voor een omgeving die een beetje aanvoelt als een afgeslankte Microsoft Word waarin je alle tekst en plaatjes kan zetten om het vervolgens automatisch te uploaden naar je blog, in ons geval WordPress. Je hoeft niet meer na te denken over plaatjes uploaden en allerlei andere uitlijnzaken via een webinterface + je kan het ook onderweg doen. En bijkomend voordeel; Je hoeft niet continu verbinding te hebben met internet, erg handig dus.

Zelf gebruik ik Windows Live Writer, maar je moet je er natuurlijk niet op blind staren. Er zijn ook wat alternatieven mogelijk die hier op een site worden beschreven.

Hieronder is een beschrijving van hoe je het programma installeert, hij is erg toegespits op instellen voor het blog op vanenter.nl, maar wellicht heb je er iets aan!

Het is mogelijk dat je hier niets kan zien, het is een flash programma die het document laat zien. 
Om de laatste te vinden kan je hier kijken.

Read this document on Scribd: BlogWriterHandleiding