Voorbeeldfunctie?

Wij moeten ons allemaal aan de regels houden en helaas lukt me dat niet altijd. Het vlees is zwak en wordt dan ook af en toe via een zweep vanuit het CJIB bestraft. Maar op zoek naar nieuws van een overleden docent bij ons op het ROCvA stuitte ik op het onderstaande bericht, mijn haren werden er even grijs van (of hoog-blonder 😉 )

Iedereen maakt wel eens een fout, maar hieronder worden voorbeelden aangehaald van herhaaldelijke fouten dat ik me afvraag of dat soort mensen zich niet boven de wet wanen? Deze mensen dienen een voorbeeld functie te geven en zijn op een bepaald moment mensen die ons aansturen. Hoe geloofwaardig zijn ze? Van mij mogen ze na een x aantal keer (hooguit 3x) stompzinnig zijn zonder pardon uit hun functie ontheven worden. Dat is natuurlijk erg afhankelijk van de fout die ze maken.

Het bericht van AT5 nieuws op Woensdag 17 december 2008;

Raadslid Zuidoost dronken achter stuur

Opnieuw heeft een raadslid van de Partij van de Arbeid Zuidoost een verkeersovertreding begaan. Ditmaal gaat het om het Ghanese raadslid Ernest Owusu Sekyere, die twee weken geleden betrokken raakte bij een aanrijding. Toen hij ter plekke niet in staat bleek om een blaastest uit te voeren, werd hij meegenomen naar het politie bureau voor onderzoek. Het raadslid had te veel gedronken.

Het is niet de eerste keer dat PvdA-raadslid Ernest Owusu Sekyere in opspraak is. In maart 2006 wordt hij er van verdacht gesjoemeld te hebben met stembiljetten tijdens de deelraadsverkiezingen. In maart 2008 blijkt dat in zijn cafe aan het Bullewijkpad illegaal drank wordt verkocht. Ook vindt de politie een doorgeladen pistool bij een charge die zij uitvoert. Meerdere PvdA-raadsleden in Zuidoost nemen het niet zo nauw nemen met de verkeersregels. In mei 2006 komt het nieuws naar buiten dat stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet van de PvdA in 2003 tweemaal met te veel drank op achter het stuur heeft gezeten.

In 2006 blijkt het een andere PvdA raadslid in Zuidoost, Ama Carr, ook niet te lukken zich aan de verkeersregels te houden. Tijdens een verkeerscontrole werd Carr aangehouden door de politie. Ze bleek geen rijbewijs te hebben en onverzekerd rond te rijden. Bovendien gaf ze een valse naam, een vals adres en geboortedatum op.

Al met al is de reputatie van PvdA raadsleden in Zuidoost niet best. Verkeersovertredingen van Sweet, Carr en Sekyere en daarnaast het illegaal afgeven van een bouwvergunning aan zichzelf door wethouder Verdonk .

Owusu Sekyere heeft – net als voorgaande keren – besloten als eenmansfractie door te gaan in de raad van Zuidoost.

Eventueel hebben ze er ook een filmpje van.