,

Frank van Enter & de Moriaan

Zo luidt ook de titel van een website die we voor Frank en Lieke hebben opgericht. Ze gaan restaurant de Moriaan overnemen! Goed nieuws voor Frank, maar ook voor Warmenhuizen die er (hopelijk) een sterrenzaak bij kan krijgen. Frank speelde al een tijdje met de gedachte om zelf een zaak te starten, maar aan de andere kant zat hij ook wel goed als chef bij Merlet. Hier presenteerde hij nog zijn “signature dish”.

Op een gegeven moment werd het tijd voor wat nieuws. Merlet presenteerde zijn nieuwe chef en het was onbekend wat Frank van Enter zou doen. Nou, het is bekend: hij gaat weer koken, voor zichzelf in de Moriaan. Een hele spannende uitdaging, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Naast dat Frank ontzettend goed kan koken is de Moriaan ook een interessant gebouw. Tot de 19e eeuw kon men de paarden laten drinken en even uitrusten van de reizen.  In 1624 werd al vermelding gemaakt van de Moriaan; “’t huis waar t Moeriaenshoof uithange”. Dat maakt de Moriaan één van de oudste horecabedrijven waar je nog steeds terecht kan.

Frank, Lieke en de Moriaan

Frank, Lieke en de Moriaan

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang, check dan vooral de (tijdelijke) website: frank.vanenter.nl of nog makkelijker; like ze op Facebook! Frank van Enter & de Moriaan op Facebook. Je kan ook even een kijkje nemen op de huidige site van de Moriaan.