Nokia beveiligingscode

Nokia 6310iGrom… Ik had mijn Nokia 6310i verkocht en de ander die ik had werkte niet, want ik wist de beveiligingscode niet meer. Deze heb je nodig als je een andere sim-kaart in je telefoon stopt, gaat ie voor de veiligheid checken of de telefoon wel van jou was. Vroeger was ik heel secuur en beveiligde ik mijn telefoon nu een paar jaar later (ja oude telefoon, zie plaatje) weet ik die code niet meer. Wat nu? Dan maar verder met de oude tot ik een oplossing weet.

Gister liet ik mijn oude vermoeide en nog half werkende telefoon vallen en nu gaf hij het echt op. Ik denk dat deze telefoon het toch wel een paar jaar heeft volgehouden. Hij is al een keer in een dronken bui van zijn eigenaar in een spoelbak beland, velen malen gevallen en op andere manieren misbruikt en hij heeft zich kranig geweerd. Tot gisteren, dat was de druppel. Maar nu zit ik zonder een telefoon, althans een werkende en ik wil toch wel bereikbaar zijn.

Even googlen leverde een oplossing op. Het is eenvoudig met een IMEI rekenmachine op te lossen. Het blijkt dat er een master-beveiligings-code is die je kan uitrekenen of opzoeken als je de IMEI-code invult. Het programma die dit voor je doet kan je hier vinden. De IMEI code kan je heel makkelijk in je telefoon vinden door *#06# in te tikken. Dit kan zelfs als je geen SIM-kaart hebt, als je wel een SIM-kaart in je telefoon hebt en je weet de beveiligingscode niet loop je vast. Het beste wat je kan doen is even de SIM-kaart verwijderen en dan word je ook niet lastig gevallen met de verplichte beveiligingscode.

Als je het bovenstaande programma hebt gedownload zal je zien dat het een .jar extensie heeft. Dit betekent dat je JAVA op je computer moet hebben. Dit is eenvoudig hier te downloaden en dat kan je dan installeren. Als je deze client installeert kan je de .jar bestanden met dit programma starten. Vul in het programma je Serienummer of IMEI code in en dan krijg je van hem automatisch de master-beveiligings-code. Met deze code kan je dan de beveiligingscode weer omzetten naar een zelf gekozen code.

p.s. de standaard beveiligingscode bedacht door Nokia is 12345.
Is misschien het proberen waard 😉

—- een belangrijke opmerking —-
Deze handleiding is geschreven voor de lol. Ik verdien er geen geld mee en je kan geen aanspraak maken op oplossingen bij mij of me aansprakelijk stellen voor eventuele problemen ontstaan door deze blog-post. Het is een oude post uit 2008 en het is mogelijk dat het niet meer goed werkt op huidige telefoons. Als het bovenstaande niet werkt raad ik je aan hier te kijken: http://forums.afterdawn.com/forum_view.cfm/129

1 antwoord
  1. Emma
    Emma zegt:

    Ik was helemaal in de stress, want ik ging mijn Nokia C3 verkopen, maar ik kon hem niet resetten omdat ik die beveiligingscode niet wist.
    Ik lees dit en zie dat van die 12345 en vervolgens blijkt dat het gewoon te zijn.

    Bedankt!

Reacties zijn gesloten.