Mac OS X voor beginners

Hoe zit het met de programma’s?
Het is een lastig verhaal omdat veel programma’s die je gewend bent op Windows niet hebt op de Mac, zie hier een soort onderzoekje.
Overstappen naar een Mac, heel verhaal!

Verder met de programma’s…
Nadat ik werkelijk aan het werk ging met de Mac bleek dat sommige dingen toch niet zo goed werkte als ik had gedacht en ging ik op zoek naar andere programma’s en dat leverde dit op;
Overstappen naar een Mac; het vervolg!

Snelkoppelingen op de Mac?
Via Windows ken je een heleboel snelkoppelingen. Ook voor de Mac kan je deze vinden Hier onder heb ik een lijstje van snelkoppelingen.
Snelkoppelingen in de Mac OS X

Nog meer tips?
Je hebt spaces en daarmee kan je een heleboel handige dingen mee doen. Hier een tip hierover.
mac tip: Verzamel alle vensters
Met windows heb je een alt-toets + combinatie om bijvoorbeeld een é, àª, é of ë te gebruiken. Helaas heb je dit op een Mac niet meer. Maar wees niet getreurd, ook de Mac kent hiervoor trucjes, het nadeel is alleen dat je dit opnieuw moet aanleren.
Handig voor Mac

Mac OS X opnieuw installeren!
In principe hoeft dit niet, nooit. Een Mac is tenslotte geen Windows en door de architectuur kan een installatie in principe niet zo makkelijk vervuilen.
Mac OS X Leopard installeren

Bootcamp, oftewel Windows op de Mac
Het is heel goed mogelijk om Windows te draaien op een Mac. Maar dat gaat niet zomaar. Bootcamp is een programma die alle manieren en trucs levert voor je om Windows te kunnen draaien alsof het op je machine is geïnstalleerd.
Mac, Windows, Boot camp & Service Pack 3

Hoe zit het met virussen?
Mac hoeft niet perse een virusscanner te hebben, maar het kan soms wel handig zijn.
Mac; nog steeds virusvrij

Voor nog veel meer info over Mac, Apple, iPod, iPhone en andere Mac-achtige dingen kan je op de volgende plekken kijken;

OneMoreThing.nl
Macmiep.nl