,

Filmtip; Galapagos eilanden, verloren paradijs

Een vriendin van mij, Klaudie, staat dit jaar weer trots op de North Sea Film Festival in Den Haag. Ik kreeg het onderstaande bericht van haar;

Dit jaar vindt het tweede internationale North Sea Film Festival plaats. Mijn nieuwe film is tot mijn grote vreugde geselecteerd: ‘De Galapagos eilanden: een verloren paradijs?’.

“In deze film vertelt amateur filmmaakster Klaudie Bartelink over de Galapagoseilanden. Vroeger gevreesd door de droogte en de dierlijke monsters en nu bestempeld als een kwetsbare parel in de Stille Oceaan. Ze geniet van de dieren boven en onder water. Door een visnet en een vissersboot bij Darwin, ver weg van de dichts bijzijnde haven, wordt ze aan het denken gezet. Thuis ziet ze op internet publicaties over het vinnen van haaien, het bruut vermoorden van reuzenschildpadden en zeeleeuwen met hun puppies. Klaudie vraagt zich af hoe het afloopt met de dieren die ze heeft ontmoet.”

Op zaterdag 8 november wordt de film om 10:30 vertoond in de grote zaal van het Museon in Den Haag. Als je het leuk vindt om hierbij te zijn, kun je kaarten bestellen via de site: North sea film festival – home. Op deze site vind je ook het volledige programma van het festival. Je kunt interessante workshops volgen van onder andere Ralf Kiefner en Mark Feller.

Er is tevens een tijdelijke tentoonstelling: ”Ontdek de geheimen van de diepzee” “Je kunt zelf in de duikboot zitten die voor onderzoek tot 4,5 kilometer diepte kan duiken. Bedien zelf de robotarm van de duikboot en zie hoe bodemmonsters worden genomen. Neem zelf een kijkje op de bodem van diepzee met behulp van camera’s die wetenschappers daar voor onderzoek hebben neergezet. Je kunt zelf de Titanic onderzoeken. En in een speciaal deel van de tentoonstelling waan je jezelf op de bodem van de donkere diepzee, meer dan 2 kilometer diep.”

Ook leuk voor de kinderen!?

Groetjes,
Klaudie

Dus een oproep om ook even lekker te komen kijken!

Natuurlijk kon ik het niet nalaten het ook even op het Duikforum te plaatsen.