Na 3 jaar een nieuwe layout

23 april 2008 heb ik voor het laatst mijn websites ge-update. Het werd weer tijd voor een verfrissing en dankzij het nieuwe thema van WordPress: Twenty Eleven heb ik die gevonden. Deze wordt met de installatie van WordPress meegeleverd.

Zelf vond ik het thema erg groot en lomp met veel witvlakken en heb ik een aantal aanpassingen gedaan. In het verleden paste ik een thema helemaal aan in de bron van het thema. Nu met de nieuwe WordPress is dat niet zo handig meer, je kan namelijk niet meer ongestoord thema-updates uitvoeren omdat deze je wijzigingen overschrijven. Wat je dan het beste kan doen is een child-theme aanmaken en hier de aanpassingen in doen.

Sommige mensen vinden de foto in de header te groot. In het begin had ik daar ook een beetje last van. Tot ik verder ging kijken en het me opviel dat de layout een stuk strakker is. Het kan er wat saai uit zien en dat heft de grootte van de foto weer een beetje op! Ik heb weer op al mijn websites dezelfde layout opgenomen, echter wel met andere foto’s.

Floris van Enter, in digitale vorm
Floris’ krabbels, blog van Floris van Enter
EnterMI, uw gids in ICT-uitdagingen
Duiktochten.nl, Avontuurlijke duikreizen, onder en boven water

Floris' KrabbelsFloris Online

EnterMI

Duiktochten.nl

Eigenlijk het enige waar ik een beetje mee zit is dat het thema dat ik gebruik ook door veel andere websites wordt gebruikt. Maar daar moet ik me maar even overheen zetten. Het ziet er gewoon goed uit!

Dit is al het 4e jaar dat ik WordPress gebruik als Content Management Systeem en het bevalt nog steeds. Vroeger maakte ik mijn websites helemaal zelf met tabellen. Dit is toch een stuk eenvoudiger. Hier een stukje nostalgie.

Floris' Sites