Eigen loopmuziek uitzoeken

Lopen op de beatMet de dam tot damloop liep ik voor het eerst in mijn leven een duurloop van 10 mijl (16,1km). Het lijkt me fijn om een conditie te hebben waar je gewoon 10 kilometer achter elkaar kan lopen. En daarvoor wil ik wat meer het lopen trainen naast mijn bootcamp sessies. Het is lekker om hardloopmuziek te hebben wat overeen komt met je loopritme zodat je lekker op de maat kan meelopen. Daarnaast zijn er allerlei schema’s waarbij je een bepaald tempo moet aanhouden. Dan kan je de muziek er op aanpassen zodat je wat rustiger loopt en niet de hele tijd op je horloge tuurt wat voor tempo je hebt. Belangrijk is dus dat je weet hoeveel beats-per-minute (BPM) je muziek heeft en dat je een snelheid kan matchen met de BPM

RunningEr zijn wat trucs om je bestaande iTunes bibliotheek te voorzien van BPM. Eentje wat ik graag gebruik is beaTunes. Deze analyseert mijn muziek, vult ontbrekende informatie in en berekent de BPM. Abyssmedia heeft hier ook een BPM Calculator alhoewel ik daar geen ervaring mee heb. Googlen brengt je nog meer opties.

Dan heb je nog de vraag… hoeveel BPM komt overeen met een snelheid van 10 km/u en dus 6 minuten per kilometer? Ik ben aan het trainen voor een run in Egmond van 21 kilometer. Daarin hebben ze een opbouwschema waar je 8 minuten over een kilometer moet doen. Met deze website: http://jog.fm/, kan je het bijbehorende BPM uitrekenen en zo een leuke playlist maken. Sex on fire van Kings of Leon is dus ideaal voor 6 minuten per km en Raise your glass van P!nk voor 8 minuten per km.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.