Gadgets op de piste

Straks glij ik over de pistes naar beneden of loop ik omhoog met een groep mensen achter me aan om de eerste stappen tot skiër te oefenen. Met mijn interesse voor gadgets denk ik natuurlijk aan wat ik meeneem de piste op en ik ben tot de volgende zaken gekomen:

iPhone 4iPhone, met een Oostenrijkse data-prepaid-kaart.
Het ligt natuurlijk voor de hand, maar ik zal het toch even noemen. Hiermee ben ik bereikbaar via iMessage, Whatsapp, mail, Twitter, Facebook en kan ik inchecken of Foursquare.

Daarnaast is het ook mijn muziekspeler en kan ik er foto’s mee maken (en direct posten, uiteraard). En tot slot zal ik af en toe gebruik maken van de handige apps die op mijn iPhone staan, maar daar heb ik het over in deze blog-post: Iphone apps op de piste.

iPad 2 3GiPad, met een Oostenrijkse data-prepaid-kaart.
Dit ligt minder voor de hand, maar we hebben waarschijnlijk in ons huis, net als afgelopen seizoen, geen internet. Een internet-junk, zoals ik ben, zal natuurlijk regelmatig even online zijn. Alhoewel mijn behoefte af zal nemen nu ik internet op mijn iPhone heb is het toch fijn om via WiFi op internet te gaan. Dit kan in het hotel Kohlerhof in de lobby. Verder ben ik te lui ben om eerst de berg af te lopen (hoogteverschil 200 meter) en dan weer terug te lopen om mijn laptop of iPad op te halen neem ik hem ’s ochtends al mee.

Hij is niet zwaar en neemt niet veel ruimte in beslag èn ik kan wat schrijven in de bus van en naar de piste. Ik kan hem eventueel ook op kantoor laten liggen bij de piste, dus ik zal hem niet altijd maar bij me hebben.

Nokia 6230Nokia telefoon
Zo’n ouderwets apparaat waarmee je kan bellen en een enorme batterij-tijd heeft. Het gebeurt regelmatig dat de skischool of je collegae je ergens over willen spreken en dan is het fijn om ook bereikbaar te zijn.

Dus neem ik een telefoon mee voor enkel bellen en eventueel sms-en met een voordelige pre-paid met bel minuten. Als de accu leegloopt van de iPhone door een GPS applicatie dan ben ik in ieder geval nog bereikbaar.

Swisstool
om wat reparaties of instellingen te kunnen doen op de piste of ergens anders onderweg. Er zitten iets van 26 functies op, dus ik kan er vast mee uit de voeten.

Ik had ook voor een leatherman kunnen kiezen, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de Zwitserse variant.

Deuter Speed LiteDeuter Speed lite 15
Al jaar en dag loop ik met een Deuter rugzak rond. Hij is vies en wordt al redelijk oud, maar na verschillende vakanties, kilometers wandelen en op de motor zitten in wind en regen mag dat ook wel.

Voor het skiën kan ik een iets kleinere variant gebruiken waarin ik mijn spullen op de piste mee kan nemen. De rugzak is uitgerust met een ruimte voor een waterzak die ik ook gebruikte tijdens mijn wandeltochten. Als ik vrij ben en een lange dag ga skiën neem ik die misschien mee.

Verder is het een waterdichte zak. Handig.

Naast een handjevol gadgets heb ik natuurlijk ook een coole zonnebril, wat basis EHBO spullen, een flesje water, wat tie-raps en chocola bij me.