,

Films van 2011 op een rij

Aan het eind van 2010 nam ik weer een Pathé Unlimited abonnement om wat vaker naar de film te gaan. Mijn doel was daarom ook om belachelijk veel films te zien zodat ik mijn geld van 18 euro per maand (+ € 35 opstartkosten) er goed uit kan halen. Het is niet helemaal gelukt, maar ik heb wel een hele berg films gezien!
Hieronder de beschrijving:

Rise of the planet of the apes7 sept – Rise of the Planet of the Apes– Den Haag
cijfer: een krappe 7

Een vermakelijke film om voor naar de bios te gaan alhoewel het wel op het randje ligt of het je kaartje waard is. Het is leuk bedacht en de mensen komen er zoals altijd weer slecht naar boven, niet onterecht denk ik. Geen dramatische liefdesperikelen, maar echt een verhaal dat op zichzelf gericht is.

verhaal
Het verhaal speelt zich af in het huidige San Francisco, waar de wetenschapper Will Rodman zich bezighoudt met genetische manipulatie op apen in z’n strijd tegen Alzheimer. Wanneer één van de proefdieren, Caesar, zich intellectueel snel begint te ontwikkelen, ontstaat een oorlog voor de suprematie tussen mens en aap.

Cowboys & Aliens30 aug – Cowboys & Aliens – Den Haag
cijfer: een 8

Een prettige film om even voor te zitten en naar te kijken. De acteurs maken het ook goed en ik vind het leuk om 13 (personage uit House) een keer in een andere rol te zien. Het is natuurlijk SciFi omdat er grote groene mannetjes in voorkwamen, maar het is niet helemaal idioot neer gezet en kijkt ondanks een dun verhaal wel lekker weg.

verhaal
In 1873 komt Jake Lonergan (Daniel Craig), die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijdstadje Absolution. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde (Harrison Ford). Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding. Samen met de reizende Ella (Olivia Wilde) en Colonel Dolarhyde stelt hij een posse samen van dorpsbewoners, vogelvrij verklaarden en Apache indianen om te strijden tegen hun gemeenschappelijke vijand.

Super 812 aug – Super 8 – Den Haag
cijfer: een 8

Dit is een soort filmhuis film in Hollywood stijl. Ik weet niet precies of ik het zo mag omschrijven. Het verhaal is eerst wat chaotisch, maar daarna komt de lijn er in. Het is de moeite waard om naar te te gaan 🙂 Even terug naar

verhaal
In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun ‘Super 8’ camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

Green lantern7 aug – Green Lantern – Den Haag
cijfer: een 6

Ik moet eerlijk bekennen dat ik sceptisch naar deze film ging. Het zou over groene mannetjes gaan. Toch was het wel een vermakelijke film en het is weer een held tegen de bad-guy verhaal. Ik ben benieuwd (en zou me verbazen) of er een vervolg komt.

verhaal
Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).

Captain America: First Avenger5 aug – Captain America: The First Avenger  – Rotterdam
cijfer: een 7

Ergens had ik wel moeten weten dat dit een soort held a-la Spiderman is, maar ik kende hem totaal niet. Het verhaal is natuurlijk dun, maar de actie maakt een hoop goed. Mooie meiden, harde actie en een slechte schurk maakt het een goede zit.

verhaal
Een dappere, maar zachtaardige jonge soldaat genaamd Steve Rogers moet aan een aantal experimenten deelnemen voor het Amerikaanse leger, het zogenaamde Super Soldier programma. Maar wanneer het experiment wordt stopgezet besluiten ze Steve te gebruiken om het imago van het Amerikaanse leger te verbeteren.

Horrible Bosses3 aug – Horrible Bosses – Den Haag
cijfer: een 7

Ik had even niets beters te doen, dus ging ik maar naar de film. Hij is erg grappig en ik was benieuwd hoe ze het verhaal nou zouden afmaken. Met wat flauwe grappen tussendoor is het een vermakelijke film geworden. Eigenlijk goed voor een regenachtige zondag, maar met je Unlimited pas is het ook goed te doen.

verhaal
Drie beste vrienden (Bateman, Sudeikis en Day) zijn allemaal redelijk gelukkig met hun leven. Ze hebben allemaal een leuke vriendin, leuke woning en een betalende baan. Ze gaan echter elke dag wel met tegenzin naar hun werk toe omdat ze vreselijk behandeld worden door hun superieuren. Na een avondje stappen besluiten ze een plan te bedenken om hun bazen te vermoorden, die in de weg staan van hun gelukkige bestaan.

Harry Potter & the deadly hallows part 210 & 17 juli – Harry Potter, laatste deel– Rotterdam & Rotterdam
cijfer: een 8

Natuurlijk wist ik al hoe het af zou lopen… Ik had het boek al gelezen. Maar toch was ik nieuwsgierig hoe ze het in de film zouden gaan volbrengen. Het valt niet meer om een eind aan zo een filmreeks te maken, maar ik denk toch dat het goed is gelukt. Eigenlijk nu een keer alle films kijken, maar ja dat is wel een hele zit.

verhaal
Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter (Daniel Radcliffe) dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister (Ralph Fiennes) zal plaatsvinden. Zal het Harry lukken om Voldemort weer sterfelijk te maken en hem voorgoed te verslaan?

Blitz8 & 15 juli – Blitz – Rotterdam & Rotterdam
cijfer: een 8,5

Blitz. Elke film met Jason Statham is goed, zelfs slechte films met Jason Statham zijn goed. Hier is hij een soort nieuwe Bruce Willis zoals die in de film Die hard speelt. Gevuld met wat Engelse humor is het een vermakelijke film om naar te kijken. Eigenlijk is hij zo leuk dat ik er zelfs twee keer naar toe ben gegaan!

verhaal
Detective Sergeant Brant (Jason Statham) staat voor hete vuren nadat hij zich heeft misdragen tegenover de politie psychiater. Inspecteur Roberts’ vrouw is omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk en detective Falls probeert haar draai nog te vinden als enige zwarte vrouwelijke detective. Maar wanneer een seriemoordenaar genaamd de “blitz” het op agenten gemunt heeft maakt dit het er voor de drie niet gemakkelijker op.

Bad Teacher28 juni – Bad Teacher  – Rotterdam
cijfer: een 6

Deze film is geen hoogstandje, maar het is wel goed vermaak. De zaken lopen wel wat voorspelbaar en natuurlijk moet er een vorm van feel-good uit komen. Achteraf komt iedereen zichzelf tegen en komt alles goed. De weg er naar toe is wel grappig om te volgen.

verhaal
Sommige docenten doen maar wat. Elizabeth (Cameron Diaz), bijvoorbeeld. Ze is meedogenloos, onaangepast en vloekt er op los. Ze drinkt, wordt regelmatig high en wil niets liever dan een rijke man aan de haak slaan, zodat ze kan stoppen met haar flutbaan. Als ze gedumpt wordt door haar verloofde, zet ze alles op alles om een rijke, knappe vervanger (Justin Timberlake) voor zich te winnen. Elizabeth gaat de strijd aan met haar overenthousiaste collega Amy (Lucy Punch) en gaat niet in op de avances van een sarcastische, onfatsoenlijke gymleraar (Jason Segel).

Insidious27 juni – Insidious – Amsterdam
cijfer: een 7

Een film vol schrikmomenten, de muziek is vreselijk, maar toch past het op 1 of andere manier er heel goed bij. Het was echt een ouderwets goede horror-film en ik ben benieuwd of er een vervolg komt. Ik zou er in ieder geval zeker heen gaan.

verhaal
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).

Tree of life11 juni – Tree of Life – Den Haag
cijfer: een 2

Help. Met deze film heb ik geprobeerd wakker te blijven en ik denk dat ik daar grotendeels (maar niet helemaal) in ben geslaagd… Er zal vast een artistiek tintje aanzitten dat ik niet snapte of aanvoelde, maar ik vond deze film vreselijk. Ik begreep het middenstuk met het ontstaan van de aarde niet en het verhaal landde ook niet erg. Help… Ik was blij dat het over was.

verhaal
De elfjarige Jack heeft twee broers en woont bij zijn ouders. Op jonge leeftijd lijkt alles hem toe te lachen. Zijn moeder is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack een verdwaalde ziel in een moderne wereld die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden.

Pirates of the Caribbean - On stranger Tides10 juni – Pirates of the Caribbean
on stranger Tides – Den Haag
cijfer: een 6

Ik ben een fan van de serie Pirates of the Caribbean. Het is weer een nieuw thema, de verhalen zijn onwaarschijnlijk, maar toch leuk en vermakelijk neergezet, maar toch krijgt deze film geen hoger cijfer. Het lijkt of het met elk vervolg minder goed is. Natuurlijk is Johnny Depp nog steeds erg goed en geven de figuranten een leuke extra, maar het lijkt alsof een goed concept steeds meer aangelengd wordt… En het begint nu al redelijk waterig te aan te voelen.

verhaal
Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige ‘Fontein van de Eeuwige Jeugd’ te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.

Hangover 27 juni – Hangover 2 – Den Haag
cijfer: een 6,5

Toevallig had ik Hangover niet lang er voor gezien. Het lijkt op een flauwe komedie, maar het verbaast me eigenlijk hoe verfijnd het allemaal in elkaar gezet. Dat tilt Hanover deel 1 op een hoger niveau, met deel 2 gaan ze daar eigenlijk mee verder. Onwaarschijnlijke humor die verder goed in elkaar zit.

verhaal
Phil, Stu, Alan en Doug reizen af naar het exotische Thailand voor de bruiloft van Stu. Na het onvergetelijke vrijgezellenfeest in Las Vegas wat uitliep op een grote ravage kiest Stu nu voor een veilige, ingetogen ‘pre-bruiloft’ brunch. Echter, dingen gaan (weer) niet zoals gepland. What happens in Vegas, may stay in Vegas, maar wat het gezelschap in Bangkok staat te wachten overtreft al hun verwachtingen…

X-men1 juni – X-men: First Class – Delft
cijfer: een 7,5

Dit is weer een vervolg op de X-men reeks en ditmaal een bijzondere omdat dit een prequel is op eerdere afleveringen die de geschiedenis uitlegt. Het is best interessant om deze visie op het ontstaan van de karakters te volgen. Ik vind het ook leuk neergezet en het boeit me totaal niet dat er wat foutjes inzetten. Ow en Mystique is jong net zo leuk als oud 🙂

verhaal
‘X-Men: First Class’ vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier en Erik Lensherr  de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto’s broederschap en de X-Men begon.

Water for Elephants9 mei – Water for elephants – Amsterdam
cijfer: een 8,0

Dit vond ik een mooie film en het is ook mooi neergezet als set. Het speelt in het verleden af en je volgt de man van de dip naar zijn top en uiteindelijke een licht voorspelbaar einde. Het zou een topfilm moeten zijn, maar twijfelachtige behandeling van de olifant in de training voor de film zet er wat vraagtekens bij. Christoph Waltz zet weer een goede show neer.

verhaal
Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen… totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.

Last night30 mar – Last Night – Den Haag
cijfer: een 7

Een film waarvan je niet helemaal kan voorspellen welke kant het op gaat lopen. Het is een leuke film die je niet snel verveelt.

verhaal
Last Night vertelt het verhaal van een echtpaar. De man gaat met een aantrekkelijke dame op zakenreis, terwijl de vrouw thuis achterblijft. Ze blijft echter niet alleen achter; ze ontmoet een oude vlam…

Er zijn sterke aantrekkingskrachten en de vraag is hoe ze daarmee om gaan.

24 feb – The Kings speech– Den Haag
cijfer: een 8,5

Een film waar je van te voren al kan verwachten wat je krijgt. Het is erg mooi neergezet met goede acteurs en het is interessant om de verschillen te zien tussen adel en de gewone burger. Daarnaast komen ook wat nadelen naar boven om een kind van de koning te zijn. Zeker de moeite waard om op te zoeken in de bioscoop en eens voor te gaan zitten. Het is met wat dichterlijke vrijheid nog echt gebeurd ook!

verhaal
The King’s Speech is het waargebeurde verhaal over Koning George VI (Colin Firth), die om zijn stotterproblemen te overwinnen les kreeg van eigenzinnig logopedist Lionel Logue (Geoffrey Rush)

Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie, die al zijn hele leven een ernstig stotterprobleem heeft, gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat op dat moment aan de vooravond van een oorlog, en het volk vraagt wanhopig om een leider in deze bange tijden. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel’s onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen.

22 feb – Drei– Den Haag
cijfer: een 7,5

Weer een soort filmhuis-film als Sneak. Het is net alsof Pathé niet meer aan dure films wilt? Of is het dat ze graag een platform willen bieden aan niet populaire films? In de eerste 20 minuten had ik het gevoel: “Wat doe ik hier!”. Maar op een gegeven moment werd het wat interessanter en blijkt dat de hele film vooral naar één moment toe leeft en vooral hoe ze dat dan weer oplossen.

verhaal
Een eigentijds drama over een driehoeksverhouding die zich afspeelt in Berlijn. De hoofdpersonages ontdekken verborgen obsessies in zichzelf die ze nooit voor mogelijk gehouden hadden.

19 feb – The Tourist – Den Haag
cijfer: een 7

Ik was gewaarschuwd dat het een slechte film zou zijn. Maar hoe slecht kan het zijn met Johnny Depp en Angeline Jolie er in? Ik vond het een vermakelijke film. Het was luchtig, leuk en op het eind een tikje voorspelbaar. Ik zou er niet voor thuisblijven.

verhaal
Tijdens een ongeplande reis naar Europa om zijn gebroken hart te laten helen, komt Frank (Johnny Depp) terecht in een flirterige ontmoeting met Elise (Angelina Jolie), een bijzondere vrouw die met opzet zijn pad kruist. Gesitueerd tegen het prachtige decor van wereldsteden ontwikkelt hun romance zich in rap tempo, terwijl zij gemanoeuvreerd worden in een kat en muis spel.

19 feb – Chalet Girl– Den Haag
cijfer: een 6

Toen ik de bios binnenliep om te wachten op een andere film viel mijn oog op deze. Het leek een leuke luchtige film en dat was het ook. Niets onvoorspelbaars, niets verrassends. Gewoon vermaak dat je een keer moet downloaden/huren en kijken als film kijken een excuus is om bij te kletsen met je vriendinnen, want het is wel een “chick-flick“.

verhaal
De sportieve girl-next-door Kim Matthews gaat werken in het superluxe vakantiehuis van een steenrijke familie.

Het avontuur lacht haar toe als ze de kans krijgt om in een prachtig chalet in de Alpen te gaan werken. Haar collega Georgie neemt haar op sleeptouw naar de hipste feestjes.

In haar vrije uren leert Kim snowboarden. Ze maakt een goede kans om te winnen bij een competitie aan het eind van het seizoen met haar spectaculaire boardmoves en het prijzengeld is te mooi om waar te zijn. (Je raadt het al?)

15 feb – Animal Kingdom– Den Haag
cijfer: een 7,5

Voor een Sneak Preview was dit een welkome verrassing. Ik weet niet of ik hier naar toe was gegaan als ik had gelezen waar het over ging. Toch vond ik het een leuke film en kan iedereen aanraden hem te gaan kijken.

verhaal
De 17-jarige Joshua wordt na de dood van zijn moeder in huis gehaald door zijn grootmoeder Janine ‘Smurf’ Cody, en haar drie criminele zoons. Op het moment dat 1 zoon en besluit uit de criminele wereld te stappen, zorgt een brute moord ervoor dat de spanningen tussen de politie en de Cody familie tot uitbarsting komen. Joshua fungeert echter al snel als pion tussen zijn familie en rechercheur Moordzaken Leckie (Guy Pierce).

12 feb – True Grit – Den Haag
cijfer: een 7,5

In mijn eerdere bezoeken bij de Pathé had ik al een voorschot gekregen op deze beelden en de echte film stelde me niet teleur. Het was een ruwe Western met mooie beelden en een beetje een vreemd/onnodig einde.

verhaal
Een meisje van 14 gaat samen met een ingehuurde U.S. marshal op zoek naar de moordenaar van haar vader in gevaarlijk indianengebied. Ze worden vergezeld door een Texas Ranger die ook al wat maanden achter de misdadiger aan zit.

11 feb – Season of the witch – Den Haag
cijfer:  4 omdat er een mooi decor in zit

Deze film begint veel belovend waar ze een mooie scène van ridders van een kruistocht en kort daarna stort het totaal in. Het is zonde dat ze de prachtige beelden gecombineerd hebben met een idioot verhaal wat bijna komisch is.

verhaal
Nicolas Cage gaat, samen met een maat, als ridder in de 14e eeuw op een tocht mee om een meisje probeert te beschermen als ze verantwoordelijk wordt gesteld, als heks, voor de zwarte plaag die in Europa heerst.

8 feb – La Nostra Vita – Den Haag
cijfer: mager 6-je

Het is meer een verslaglegging van iemand zijn tragische leven dan dat ik er echt een verhaal in zag wat me boeide. Op een gegeven moment ben ik ook maar opgestapt. Ik wilde vermaakt worden en geen depressie aangepraat krijgen.

verhaal
Bouwvakker Claudio is na jaren nog steeds tot over zijn oren verliefd op zijn vrouw Elena. Helaas overlijdt ze bij een bevalling. Hoewel zijn leven verwoest is, kan Claudio het zich niet permitteren bij de pakken neer te gaan zitten. De steun van zijn familie, van zijn vrienden en de liefde van zijn kinderen zullen Claudio uiteindelijk helpen.

4 feb – Rabbit hole – Rotterdam
cijfer:  8,5 omdat het zo sterk wordt neergezet

Als je geen voorstukjes hebt gezien dan moet je als kijker ontdekken in het gebied van emoties en dialogen wat er precies is gebeurd. Dit is een interessante en mooie ontdekkingstocht omdat het erg goed wordt neergezet door de acteurs. Daarnaast is het niet voorspelbaar en leuk om naar te kijken! Dus geen trailers kijken!

verhaal
Een hoopvol portret van een familie op zoek naar wat mogelijk is in de meest onmogelijke situaties Becca en Howie Corbett (Nicole Kidman en Aaron Eckhart) zitten gevangen in een warnet van herinneringen, verlangens, schuldgevoelens, verwijten, sarcasme en woedeuitbarstingen. Ieder verwerkt het anders.

15 jan – The Way Back – Rotterdam
cijfer: zekere 8

Het is een boeiend verhaal en het is bijzonder hoe deze mensen door blijven gaan ondanks alle tegenslagen. Het heeft me nog wat nieuws geleerd en ik moet weer wat meer wandelen.

verhaal
The Way Back, van regisseur Peter Weir, is gebaseerd op een boek wat volgens de schrijver op ware feiten rust. Het gaat over een barre voetreis vanuit een kamp is Siberië naar de vrijheid. In dit drama staat overleven en doorzettingsvermogen centraal.

12 jan – The Green Hornet – Den Haag
cijfer: kleine 7

Vroeger keek ik nog wel eens de serie op tv. Als je het hiermee vergelijkt is het maar een slap aftreksel. Maar als je het los laat is het simpel en leuk vermaak.

verhaal
Film over de avonturen van Britt Reid, overdag een goedmoedige krantenuitgever, maar ’s avonds een gemaskerde crimefighter met zijn sidekick Kato. De vindingrijke Kato bouwt het ultieme retro-wapen: The Black Beauty, een snelle en onverwoestbare auto met de meest geavanceerde wapens aan boord. Met dit rijdende fort en de slimme gadgets van Kato worden ze als snel de schrik van iedere crimineel.

11 jan – Love & Other Drugs – Den Haag
cijfer: een dikke 9

Dit is een mooi verhaal waar je ook de tragische kant van chronische ziekte ziet. Absoluut het kijken waard!

verhaal
Romantische komedie, met in de hoofdrollen Anne Hathaway in de rol van de verleidelijke Maggie en Jake Gyllenhaal als de playboy Jake. Maggie is een vrolijke vrije geest, die zich door niets en niemand laat binden. Ze komt haar gelijke tegen in Jamie, wiens onstuitbare en vrijwel feilloze charme hem goed van dienst is bij de vrouwen. Zijn kwaliteiten komen ook van pas in de moordende concurrentiestrijd in de verkoop van farmaceutische middelen. Ze raken verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

8 jan – Meet the Parents: Little Fockers – Scheveningen
cijfer: 6 voor de moeite

Dit is een film waar je heen gaat omdat je geen andere keus hebt en toch iets wilt zien. Het was mijn eerste kennismaking met deze Meet the Parents-franchise en ik sta niet te springen om weer een vervolg te zien.

verhaal
Na tien jaar lijkt Greg Focker (Ben Stiller) eindelijk geaccepteerd te zijn door zijn eigenzinnige en achterdochtige schoonvader Jack Byrnes (Robert de Niro). Maar wanneer de jonge vader van twee kleine Fockertjes gaat bijklussen bij een farmaceutisch bedrijf krijgt Jack toch weer argwaan. Opnieuw moet hij bewijzen dat hij geschikt is als echtgenoot van Pam (Teri Polo). Zal hij slagen voor Jacks ultieme test, zodat Greg hem zal kunnen opvolgen als hoofd van de familie of wordt het vertrouwen tussen de twee mannen voorgoed verbroken?

4 jan – La Doppio Ora – Amsterdam
cijfer: 7,5

Een verhaal dat onschuldig begint, maar wat lief begint kan niet lief blijven. Het was een welkome verrassing voor een sneak-preview.

verhaal
Italiaans debuut. Sonia werkt als kamermeisje. Guido, een ex-politieman, werkt als bewaker van een villa. In slechts enkele dagen tijd leren ze elkaar door en door kennen. Terwijl Sonia’s verleden naar boven komt, met al zijn onopgeloste problemen, stort de realiteit rondom haar in.