Films januari-februari gezien

Zo heb ik een 2011 al een portie films met mijn nieuwe Pathé Unlimited pas gezien en ik wilde mijn gedachte er over met jullie delen!
12 feb – True Grit – Den Haag
cijfer: een 7,5

In mijn eerdere bezoeken bij de Pathé had ik al een voorschot gekregen op deze beelden en de echte film stelde me niet teleur. Het was een ruwe Western met mooie beelden en een beetje een vreemd/onnodig einde.

verhaal
Een meisje van 14 gaat samen met een ingehuurde U.S. marshal op zoek naar de moordenaar van haar vader in gevaarlijk indianengebied. Ze worden vergezeld door een Texas Ranger die ook al wat maanden achter de misdadiger aan zit.

11 feb – Season of the witch Den Haag
cijfer:  4 omdat er een mooi decor in zit

Deze film begint veel belovend waar ze een mooie scène van ridders van een kruistocht en kort daarna stort het totaal in. Het is zonde dat ze de prachtige beelden gecombineerd hebben met een idioot verhaal wat bijna komisch is.

verhaal
Nicolas Cage gaat, samen met een maat, als ridder in de 14e eeuw op een tocht mee om een meisje probeert te beschermen als ze verantwoordelijk wordt gesteld, als heks, voor de zwarte plaag die in Europa heerst.

8 feb – La Nostra Vita – Den Haag
cijfer: mager 6-je

Het is meer een verslaglegging van iemand zijn tragische leven dan dat ik er echt een verhaal in zag wat me boeide. Op een gegeven moment ben ik ook maar opgestapt. Ik wilde vermaakt worden en geen depressie aangepraat krijgen.

verhaal
Bouwvakker Claudio is na jaren nog steeds tot over zijn oren verliefd op zijn vrouw Elena. Helaas overlijdt ze bij een bevalling. Hoewel zijn leven verwoest is, kan Claudio het zich niet permitteren bij de pakken neer te gaan zitten. De steun van zijn familie, van zijn vrienden en de liefde van zijn kinderen zullen Claudio uiteindelijk helpen.

4 feb – Rabbit hole Rotterdam
cijfer:  8,5 omdat het zo sterk wordt neergezet

Als je geen voorstukjes hebt gezien dan moet je als kijker ontdekken in het gebied van emoties en dialogen wat er precies is gebeurd. Dit is een interessante en mooie ontdekkingstocht omdat het erg goed wordt neergezet door de acteurs. Daarnaast is het niet voorspelbaar en leuk om naar te kijken! Dus geen trailers kijken!

verhaal
Een hoopvol portret van een familie op zoek naar wat mogelijk is in de meest onmogelijke situaties Becca en Howie Corbett (Nicole Kidman en Aaron Eckhart) zitten gevangen in een warnet van herinneringen, verlangens, schuldgevoelens, verwijten, sarcasme en woedeuitbarstingen. Ieder verwerkt het anders.

15 jan – The Way Back – Rotterdam
cijfer: zekere 8

Het is een boeiend verhaal en het is bijzonder hoe deze mensen door blijven gaan ondanks alle tegenslagen. Het heeft me nog wat nieuws geleerd en ik moet weer wat meer wandelen.

verhaal
The Way Back, van regisseur Peter Weir, is gebaseerd op een boek wat volgens de schrijver op ware feiten rust. Het gaat over een barre voetreis vanuit een kamp is Siberië naar de vrijheid. In dit drama staat overleven en doorzettingsvermogen centraal.

12 jan – The Green Hornet – Den Haag
cijfer: kleine 7

Vroeger keek ik nog wel eens de serie op tv. Als je het hiermee vergelijkt is het maar een slap aftreksel. Maar als je het los laat is het simpel en leuk vermaak.

verhaal
Film over de avonturen van Britt Reid, overdag een goedmoedige krantenuitgever, maar ’s avonds een gemaskerde crimefighter met zijn sidekick Kato. De vindingrijke Kato bouwt het ultieme retro-wapen: The Black Beauty, een snelle en onverwoestbare auto met de meest geavanceerde wapens aan boord. Met dit rijdende fort en de slimme gadgets van Kato worden ze als snel de schrik van iedere crimineel.

11 jan – Love & Other Drugs – Den Haag
cijfer: een dikke 9

Dit is een mooi verhaal waar je ook de tragische kant van chronische ziekte ziet. Absoluut het kijken waard!

verhaal
Romantische komedie, met in de hoofdrollen Anne Hathaway in de rol van de verleidelijke Maggie en Jake Gyllenhaal als de playboy Jake. Maggie is een vrolijke vrije geest, die zich door niets en niemand laat binden. Ze komt haar gelijke tegen in Jamie, wiens onstuitbare en vrijwel feilloze charme hem goed van dienst is bij de vrouwen. Zijn kwaliteiten komen ook van pas in de moordende concurrentiestrijd in de verkoop van farmaceutische middelen. Ze raken verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

8 jan – Meet the Parents: Little Fockers – Scheveningen
cijfer: 6 voor de moeite

Dit is een film waar je heen gaat omdat je geen andere keus hebt en toch iets wilt zien. Het was mijn eerste kennismaking met deze Meet the Parents-franchise en ik sta niet te springen om weer een vervolg te zien.

verhaal
Na tien jaar lijkt Greg Focker (Ben Stiller) eindelijk geaccepteerd te zijn door zijn eigenzinnige en achterdochtige schoonvader Jack Byrnes (Robert de Niro). Maar wanneer de jonge vader van twee kleine Fockertjes gaat bijklussen bij een farmaceutisch bedrijf krijgt Jack toch weer argwaan. Opnieuw moet hij bewijzen dat hij geschikt is als echtgenoot van Pam (Teri Polo). Zal hij slagen voor Jacks ultieme test, zodat Greg hem zal kunnen opvolgen als hoofd van de familie of wordt het vertrouwen tussen de twee mannen voorgoed verbroken?

4 jan – La Doppio Ora – Amsterdam
cijfer: 7,5

Een verhaal dat onschuldig begint, maar wat lief begint kan niet lief blijven. Het was een welkome verrassing voor een sneak-preview.

verhaal
Italiaans debuut. Sonia werkt als kamermeisje. Guido, een ex-politieman, werkt als bewaker van een villa. In slechts enkele dagen tijd leren ze elkaar door en door kennen. Terwijl Sonia’s verleden naar boven komt, met al zijn onopgeloste problemen, stort de realiteit rondom haar in.