Paypal, iDEAL is dat handig?

Iemand vroeg mij of er voor donaties een paypall of iDEAL mogelijk handig zou zijn op de website. Ik heb eens op beide websites gekeken en kwam er achter dat het helemaal niet zo gek is.

iDeal kosten zijn een beetje afhankelijk van de bank waar je bij zit. Als je nou bij de ING zit kan je bijvoorbeeld hier kijken: Postbank/ING ander banken vind je hier.

Bij de ING gelukkig geen maandelijkse kosten (wat bij andere banken wel eens anders kan zijn) en ook geen entreegeld.
Bij deze bank kost wel elke transactie 0,75 euro, met elke donatie moet je dus 75 cent afdragen aan de ING, dit werkt allemaal op voorwaarde dat het een zakelijke rekening is. Naar particuliere rekeningen werkt dit niet. Je hebt een iDEAL basic en advanced oplossing. De basic versie is meer dan voldoende voor donaties.

Paypal is ook een oplossing, maar je zult zien dat veel minder mensen (zeker in NL) gebruik maakt van Paypal. Voordeel is wel dat het veel internationaler is. Waar iDEAL zich beperkt tot Nederland kan je met Paypal wel donaties krijgen uit buitenland zoals Amerika, maar zelfs Belgie.
De vaste kosten hiervan zijn ook nul, maar de transactie kosten zullen iets hoger liggen:

No monthly, set-up, or cancellation fees.
You pay nothing until you get paid.
0.00 USD – $3,000.00 USD per month: 2.9% + $0.30 USD
For example: You’ll pay $3.20 USD on a $100.00 USD transaction.

Beide systemen kosten dus niets als het niet gebruikt wordt. Dat is wel fijn, als je het niet gebruikt verteert het ook niet je eerdere donaties.