Een groep de baas

Al meer dan anderhalf jaar loop ik mee met Nutec/MTC trainingen bij RISC en trainingen op de Noordzee bij Duikschool Get Wet. Dit is een leuke en actieve bijbaan in het weekend met allerlei gezellige mensen wat ook nog handig is voor mijn cursus naar NOB 1* duikinstructeur. Alhoewel, ik weet nou niet of ik nou 1* instructeur wordt omdat ik die bijbaan heb, of dat ik de bijbaan heb omdat ik 1* instructeur wil worden. 🙂

De laatste tijd mocht ik af en toe een oefening begeleiden om te een beetje in het instructeurschap te groeien, maar vandaag heb ik voor het eerst een groep geleid onder de bezielende leiding van Corrie. Het viel nog niet mee, aan het eind van de dag was ik bijna schor! Maar iedereen had het erg naar zijn zin gehad en hadden wat feedback en ook nog wat complimenten. Daarnaast kon Corrie aardig de gaten dichten die in mijn verhaal zaten en had nog veel meer zinvolle toevoegingen. Veel geleerd.

Ik vond het hartstikke leuk! Het is erg gaaf om mensen iets bij te brengen, het is nog beter om mensen een leuke dag te laten beleven. Nog een paar keer oefenen met Corrie, Klaudie, Ben, Rob of Michiel of wie dan ook en dan komt er een tijd dat ik ook een instructeur ben.