Ford Fiesta overleden, C30 geboren

Er was een heftig ongeluk gebeurd op het Clausplein en daar moest ik langs. Ik denk dat ik nog een keer teveel in mijn spiegel heb gekeken, want ineens stond de rechterbaan stokstijf stil en ik niet. Het klopt wel een beetje dat dingen wat vertragen op zo een moment; Ik trapte de rem vol in (stom) en voelde de auto over de natte rijbaan glijden richting de aanhanger die braaf voor me stil staat. Een enorme knal en ik zie zo de motorkap op me afkomen. Nadat het besef vrij snel kwam dat de auto echt heel erg stuk was heb ik weer de motor gestart en de auto, terwijl er een heleboel zaken aanliepen, 2 meter naar rechts gezet, van de rijbaan af zodat de file achter me weer kon oplossen.

Later hoorde ik dat ik de auto total-loss heb gereden :(.
Ik kreeg een leenauto van de bergingsmaatschappij mee, toevallig exact dezelfde auto die ik net stuk had gereden, maar dat in het blauw. De volgende dag kon ik de auto omruilen bij de lease maatschappij voor een eigen auto. Het geluk is met de domme zeggen ze. Wat moet ik dan intelligent overkomen, want twee dagen nadat ik een ‘ongelukje’ had kon ik alweer met Maxima-lease bellen. Ze hadden namelijk met een schroevendraaier mijn slot opengebroken en de hele auto doorzocht. Helaas kon hij niet meer op slot en moest hij gerepareerd worden, dus weer een nieuwe auto halen bij de lease-maatschappij. Dit keer kreeg ik een Peugeot 207 mee; Echt een hele fijne auto om mee te rijden en hier heb ik ingereden tot een paar daagjes voordat ik mijn bestelde Volvo kreeg.

Ik heb dus in in twee maanden in de volgende auto’s gereden;
* Ford Fiesta Fun 1,4 zilver, fijne auto.
* Ford Fiesta Fun 1,4 blauw, net zo fijne auto.
* Suzuki Ignis 1,4 blauw, leuke auto, maar niet om veel km’s in te vreten
* Peugeot 207 1,4HDI zwart, erg prettige auto, aanrader.
* Suzuki Swift blauw, leuke auto maar wel wat aankleden (anders saai).
* Volvo C30 1,6D zwart, heel erg leuke auto :P.

Hier heb ik wat foto’s van de Fiesta na de botsing;

Klik op de foto voor een vergroting…

Klik op de foto voor een vergroting…

Klik op de foto voor een vergroting…

Nu heb ik een mooie nieuwe auto. Hij rijdt echt veel prettiger dan elke voorganger die ik eerder had. Je merkt het vooral in het gemak dat hij zich laat besturen, niet te licht, niet te zwaar en het ontbreken van bulderende rijwind. Hierbij een foto;

Klik op de foto voor een vergroting…
hier om een test van de Volvo C30 te lezen.