,

Duiken… Vakantie… Duiken… Zon!

Zo heb je een heel jaar bijna geen vakantie en zo twee keer in een bijna een maand 🙂 En het is me goed bevallen! Nu weer een tijdje wachten tot de volgende gelegenheid. In Bonaire is het altijd fijn duiken omdat je heel veel vrijheid hebt qua activiteiten. Als je nou een dagje niet wilt duiken (uhm hoezo niet eigenlijk) dan kan je de auto nemen en naar het Mangrove bos, Washington park of gewoon winkeltjes rijden. Wat ook wel fijn is dat je zelf kan bepalen waar je heen gaat met als enige extra kosten brandstof.

Egypte was anders dan Bonaire, je zit in een kamp met een mooi huisrif voor de deur, dus net wakker, meteen een duikje en dan ontbijten. En je kunt duiken wanneer je wilt, grijp een luchtfles en spring het water in. Af en toe maakten we een tripje naar een andere plek waar we dan de kans kregen om dolfijnen, zeekoeien of andere koraalkolonieen te zien. we hebben 3x zo’n uitstapje gemaakt en hebben inderdaad de zeekoe, dolfijnen en zelfs een black-tip rifhaai gezien!

Ik heb vaak met Maike gedoken en die had een digitale camera bij zich, dus binnenkort hoop ik wat mooie foto’s op mijn fotoboek te plaatsen. Verder heb je weinig in Egypte, geen pyramides zoals sommige mensen vaak denken, want de dichtsbijzijnde is een rot eind rijden en zonde van je vakantie. Je zit er midden in de woestijn en wat je aan leven onder water hebt compenseert het gebrek er van boven water. We waren met een hele groep (20 man) waaronder mijn ouders, broer, vrienden en nog wat kennissen, dus we hebben het wel gezellig gemaakt. Al met al heb ik 20 duiken gemaakt 🙂 en weer een heleboel nieuwe mensen leren kennen waaronder wat Hollanders en Belgen.

Duiken blijft leuk, ik heb nu 110 duiken gemaakt dit jaar 🙂