Knuffelen op afstand

KnuffelOnze nieuwe wereld is een stuk kleiner geworden…
We MSN-en en chatten naar de andere kant van de wereld, via een dienst dat Twitter heet kunnen we iedereen op de hoogte houden van elke activiteit die we ondernemen, Nederlandse vrienden heb je via hyves, internationaal doen we het via facebook, zakelijk netwerken wordt eenvoudig met Linked-in, telefoneren kan al vrij goedkoop en soms zelfs gratis met video via Skype, muziek koop je niet meer op cd maar download via iTunes of betaalde websites en er zijn nog maar weinig mensen die hun foto’s ontwikkelen en iedereen kan zien wat voor dieren ik op mijn laatste duikvakantie heb gezien.

Het heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen.
Nu is er weer iets nieuws…
Volgens CuteCircuit is er een nieuwe uitvinding; knuffelen op afstand! Het idee is als volgt; Een t-shirt of sweater met allerlei sensoren meten je temperatuur, druk van de aanraking, hartslag, duur van de omhelzing enzovoorts en geeft dit via bluetooth door aan je telefoon die dit weer doorstuurt naar een andere telefoon en deze geeft het weer door aan het shirt die de ander aan heeft en simuleert de knuffel. De lokatie van de sensoren zie je in het onderstaand plaatje. Het klinkt heel vaag… Maar het staat hier best goed uit gelegd in dit artikel.

Het is dus straks mogelijk als je op vakantie bent of om andere reden even niet je vriend(in)/familie/wie dan ook kan knuffelen, dan kan je het in ieder geval nog SMS-en. En als je je hug-shurt vergeten bent, geen nood, je kan dit soort omhelsingen ook in je telefoon opslaan en doorsturen. Een nieuwe vooruitgang in ons digitaal tijdperk 🙂 toch?

hugshurt