Boem…… au…

Motorcycle crashGevallen met de motor, het moest een keer gebeuren Dat is op zich wel schrikken… Ik ben 2x eerder omgevallen, maar 1x was dat in de berm met een vaartje van nog geen 3 km per uur en een keer reed ik op een opstaande tegel bij iemands ongelijk gelegde pad, maar ja, daar had ik net de koppeling losgelaten, dus zonde van m’n toch al niet zo knappe kappen.

Nu reed ik weg en toen ik 30 a 40km/u reed kneep ik m’n rem voor m’n gevoel niet stevig in, maar toch gleed m’n voorwiel weg en voor ik het wist lag ik op de gladde klinkers… M’n motor schoof nog zo’n… 8 tot 10 meter verder met een vonkenregen hoorde ik later. Ik heb al een paar keer gehad dat ik m’n rem iets te hard in drukte en dan voel je je voorwiel rare dingen doen, maar het is nooit fout gegaan. Nu reed ik rustig en deed niet raar, maar keek wel naar beneden en ik denk dat het daar fout ging. Gladdigheid kan je overkomen, maar als je naar beneden kijkt… dan ga je ook die kant op ook.

M’n arme motor lag stil ver van me vandaan met enkel z’n lichten nog als teken van leven in de donkere nacht, op weg er naar toe pikte ik nog even een voetsteun van de grond. Ik zette m’n motor weer op z’n wielen en probeerde hem maar niet te starten en onderhand stond bijna de hele straat buiten Het scheen dat het nogal een klap gaf. Eigenlijk goed vanaf gekomen, beschadigde kappen, geen auto’s of mensen geraakt en enkel een beurse heup en een redelijke schaafwond op m’n knie. Moet je eens voorstellen als ik m’n motorbroek niet aan had gehad, dan was m’n knie er een stuk slechter van af geweest. Ik heb het al vaker op het motor-forum.nl gelezen, maar nu realiseer ik me pas hoe hard je kan vallen als je maar 30 of 40 rijdt. Op de weg naar huis bleek m’n motor te stikken als ik onder de 4000 toeren kwam… Krijgt te weinig benzine, dat gevoel heb ik wel leren herkennen in de 2 maanden dat ik zonder brandstofmotor reed. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Ik stapte weer op de motor zonder angst, nou ja, na een paar bochtjes verdween hij redelijk en toen ik thuis kwam was hij weg. Erger is dat iemand die aan het lessen is mij zag vallen en nu gelijk gaat stoppen want die was enorm geschrokken. Motorrijden is zo mooi, laat het nou niet voorbij gaan door een ongelukje.

Ik had al slechte kappen en was al van plan te sparen voor een aantal 2dehands, gelukkig had ik nog even geen geld. Gezien de gladheid die ons te wachten staat zal ik het nog maar even uitstellen tot de lente.

Dit bericht is ook op het motor-forum gepost.
http://www.motor-forum.nl/forum/topic.php/77915/1

Nu ik het toch over dat forum heb….
Leuke discussie, zijn motoren sneller of langzamer dan scooters/brommers als ze een wedstrijdje bij het stoplicht doen zie topic