Bewogen weekend

Vrijdag was ik uitgenodigd voor een bezoekje aan de Hillegomse kermis. Afgelopen kermis in Warmenhuizen (erg gezellig) was Saskia Bas’ introducé en zij vond het zeer gezellig als we haar kermis in het bruisende Hillegom mee zouden maken. Zo gezegd en gedaan en (helaas) in m’n eentje stond ik samen met Bas en Sas voor de zware taak al om 4 uur ’s middags aan een biertje in de zon te staan. Hillegom is een leuk dorp vlakbij Bennekom, Lisse en niet gek ver van Nieuw Vennep vandaan en ook daar heeft de lokale bevolking net als wij in Warmenhuizen een groot respect voor de kermis. En al rond het middag uur zie je mensen samen met de collegae zich voor de kroegen verzamelen of bij een Amstel wagen en zetten het op een drinken in het mooie zonnetje.

Ik ben wel wat gewend met hoeveelheden bier drinken, maar hier was het echt wel anders… In Warmenhuizen was ik een beetje gewend om de hele dag bier te drinken vanaf het moment dat je wakker werd at je 3 eieren met spek, en daarna het eerste biertje. Zo dronk je geleidelijk bier tot aan het eten waar je vrolijk aangeschoten was, dan ging je weer eten, waardoor je opknapte. Vervolgens weer bier drinken tot een uur of 2 a 4 waarna je met behoorlijk onder invloed naar bed gaat om vervolgens de volgende dag weer opnieuw te beginnen.

Hier in Hillegom deden ze het iets anders en zetten ze het meteen om in het standje; “Hoe krijg ik zoveel mogelijk bier in zo’n kort mogelijke tijd binnen” Gelukkig hadden wegenoeg gegeten en konden we aardig bijbenen. De kermis vindt zich grotendeels plaats in de kroeg Zomerzorg, we stonden voor 5 uur al binnen. Hier hebben we lekker gedanst en gedronken tot 1 uur voordat Saskia en ik aftaaiden naar huis. Helaas moest Bas ons iets eerder verlaten omdat hij al om 05:30 naast z’n bedje stond. Dat is hem uiteraard vergeven. Ik heb die nacht prinsheerlijk bij Saskia in haar logeer/waterbed geslapen. Ze hadden trouwens in die kroeg hele rare briefjes hangen… Doe gewoon? Ik vind het heel gewoon om mensen bierglazen op te laten eten Wat is gewoon?

Gisteren hebben we m’n motor opgehaald uit Badhoevedorp. John reed z’n vaders bus, Bart reed terug op de motor en ik zat als een kleuter in de bestuurders stoel. Maar daarna zijn we wezen stappen in de “nieuwe kroeg” in Warmenhuizen. Het is een oude kroeg, die met die bolletjes. Maar er zit een nieuwe eigenaar in. Het is er een stuk gezelliger en heeft een beetje een Australian uitstraling. We hebben hier een paar biertjes gedronken en gingen op tijd naar huis, want ik moest vanochtend om 8uur weer op.

Vanochtend gingen we kijken bij een Unimog treffen vlakbij Eindhoven… Ik schrok om 8uur wakker ow moet om kwart voor negen in Bergen zijn. Dus snel, snel, dingen doen en toen stond ik netjes beneden met kleertjes aan. Ehm hoe ga ik daar heen? Motor, nee die staat nu bij Bart binnen. Fietsen dan maar.
We hebben er een heleboel mooie apparaten gezien, maar dat schrijf ik morgen wel even. Ga zo maar eens bijslapen Bovendien heb ik morgen ook hopelijk wat meer fotootjes van het treffen. Het begint wel te jeuken hoor… Een unimog, maar ja, het is niet zo mooi en geweldig als een Land Rover Forward Control. Ik zie Bas nu al z’n hoofd schuinhouden en mompelen; “Nou…..”. Voor hen die een Laro FC niet kennen, check maar even die pagina over mij.

Groet!