,

Handige Aperture tips

Apple ApertureIk gebruik zelf graag de Aperture App voor de opslag van mijn foto’s. Hieronder kan je een aantal tips vinden die ik zeker nuttig vond/vind!

Rule of thirds in Aperture
Als met het heeft over de ‘rule of thirds’ dan wordt er meestal bedoelt dat je onderwerp op 1/3 of 2/3 van je foto is ipv helemaal in het midden. Aperture heeft hier een trucje voor.

Negative vibrancy slider
Tja, het gaat over de ‘saturation’ oftewel de kleurverzadiging. Door met de vibrancy setting te spelen kan je objecten naar voren brengen. Een sterk overdreven voorbeeld hiervan is de rode jas in Schindler’s list.

Fastest Keystrokes for Keywords
Belangrijk is keywords toevoegen aan een foto zodat je het later tussen de 1000-den foto’s nog/weer kan vinden. Het is een k..-klus, maar met een handig trucje met het toetsenbord kan je het jezelf makkelijker maken.

Quicker Rating using Numeric Keypad
Zowel keywords als ratings kunnen onmisbaar zijn. Zo gebruik ik een rating om te filteren op waarvoor ik de foto’s ga gebruiken. Alles zonder rating moet nog gewaardeerd worden, met 1 ster is nog wel de moeite waard om te bewaren. 2 sterren heb ik nog niet echt een doel voor, 3 sterren of hoger: voor delen op Facebook en/of smartphones, 4 sterren of hoger is de moeite waard voor Flickr en het serieuze delen en 5 sterren is afdrukwaardig. Met deze tips kan je snel een grote hoeveelheid foto’s aflopen.

InspectorReducing Library Size—Dramatically
Bij het verwijderen van beelden uit de library blijven thumbnails en andere delen achter. Uiteindelijk vervuild dit behoorlijk en kan redelijk wat ruimte kosten. Er zijn verhalen dat het bij grote bibliotheken 27Gb scheelde. Handige tip dus.

Aperture 3 Vaults; What’s Backed Up, and What Isn’t?
Eén back-up is niets… Dus twee keer back-uppen is veiliger. Daarnaast heeft Aperture een eigen back-up systeem dat best de moeite waard is om even in te verdiepen. Zo zorg je er voor dat corrupte foto’s of verloren gewaande albums toch weer terug gehaald kunnen worden.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.