,

Tripy II en naar Engeland

Tripy IINa mijn motor heb ik ook een stevige navigatie gekocht, een Tripy II die ik net boven mijn dashboard heb geplaatst. Ik kreeg de tip om deze navigatie te kopen Bas, een vriend van mij. Hij is een fervent terrein rijder en begreep dat dit de beste was. Nadat ik een beetje zelfonderzoek had uitgevoerd kwam ik tot de conclusie dat dit inderdaad hèt GPS apparaat is voor een avontuurlijke motorrijder.

Ik kwam deze reviews tegen:

  • Forum.gps.nl – Tripy II ervaringen
  • Motoblog – Getest: Tripy II Roadmaster
  • Motoblog – Tripy II Roadmaster Update

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin wat moeite had met het apparaat. Het werkt prima op zich, maar het heeft wat vreemde eigenschappen. Eentje daarvan is bijvoorbeeld dat hij je zo snel mogelijk naar de snelweg wilt brengen ook als het niet de snelste weg is. Een ander dingetje is dat hij de aankomsttijd aanpast en uitrekent met de gemiddelde snelheid van de afgelopen 15 minuten. Als je terrein rijdt duurt het uren voordat je 40 km verder bent en als je over de snelweg rijdt dan ben je snel zelfs als je nog kilometers door de bebouwde kom moet.

Tripy IIMaar verder is het een hele fijne, stevige, waterdichte en duidelijke GPS. Je kan van te voren hele uitgebreide roadbooks maken. Je kan routes opnemen en later weer gebruiken voor je eigen roadbooks. Je kan hem ook gebruiken als navigatie met verschillende profielen. Als je snel wilt dan kan dat, maar je hebt ook een vrije tijd profiel waar hij je langs allerlei mooie routes voert.

Zo gebruikte ik Tripy II en het computer programma om een mooie route uit te zetten naar Calais voor mijn trip naar Engeland. Ik had een leuke route door België langs de kust gedownload en een beetje aangepast zodat ik in Zeeland langs de mooie plekken kwam. Het begin van de route ging perfect, maar toen ik even een andere route instelde kon ik niet meer mijn zelfgemaakte route gebruiken. Oeps. Ik had te weinig waypoints ingesteld, leerpuntje voor de volgende keer. Ik stelde Calais in als doel zonder snelweg en reed een mooie route verder. Toen ik het zat werd en de tijd een beetje opraakte stelde ik Calais in met de snelste route en raakte snel op mijn bestemming.

Het is een trouwe metgezel geweest tijdens mijn trip in Engeland. En het is wat minder makkelijk om in te stellen als een Garmin, maar toch zijn de mogelijkheden wel uitgebreider. Mijn trimpmaster toen ik terug kwam uit Engeland:

1114,53 kilometers