Troubleshoot MySQL connecties

Ik ben nu bezig met een eigen MySQL server en ik probeer het CMS WordPress er goed op te draaien. Uiteraard probeer ik de zaken zo veilig mogelijk te maken en krijgt elke database een eigen user zodat installaties als ze gehackt worden niet de andere installaties kunnen beïnvloeden. Het probleem is wel dat er een hoop ’trial & error’ plaats vindt voordat het werkt.

Ik heb een database, ik heb een user alle benodigde rechten gegeven op de database, ik pas de configuratie-file van WordPress aan en deze boodschap krijg ik.

Wordpress error

Lekker duidelijk. Daar kan je zoveel mee… Waar gaat het fout? Ik heb mijn MySQL server op een andere poort draaien, gaat het daar fout? Is het een rechten kwestie? Om hier achter te komen heb ik even een test-scriptje gemaakt zodat je dat kan uitvogelen. Voer het test script uit en je weet waar het fout gaat.

Code MySQL test, klik op het plaatje voor de tekst versie.Hieronder heb je een verzameling foutmeldingen. Je ziet dat je meteen kan kijken op de plek waar het fout gaat.

Zo, dan ga ik nu weer verder uitzoeken hoe je een user rechten geeft op een database zonder dat die in andere databases kan kijken. Daar loopt het nog spaak. Met root gaat alles goed en met de specifieke user niet meer….