Mail cache: oude E-mailadressen

Mac MailMail van Apple heeft, net als Outlook, een handige feature dat e-mailadressen bewaard worden. Als je een e-mailadres van een visitekaartje overschrijft wordt deze bij een tweede mail automatisch ingevuld. Dit vind ik erg handig omdat ik nog wel eens vergeet om het meteen netjes in mijn adresboek te zetten. Maar het kan ook een probleem opleveren.

Een voorbeeld: Sinds de introductie van iCloud heb ik mijn e-mailadres f.van.enter@me.com opgedoekt. Toch wordt mijn e-mailadres vanwege de bovenstaande truc toch nog regelmatig bij mensen aangeboden en per ongeluk komt een mailtje op het verkeerde adres aan. Een handige truc wordt ineens een vervelende feature.

Je kan deze lijst van onthouden e-mailadressen gelukkig beheren. Als je gaat googlen kom je allerlei trucjes tegen om individuele adressen te verwijderen uit de ‘vorige geadresseerdenoverzicht’. Er is ook een truc om het op een andere plek te doen.

Ga in mail naar Venster (Window) en kies voor Geadresseerdenoverzicht (Previous Recipients)

Overzicht

In dit venster kan je e-mailadressen er uithalen/weggooien. Wat ik zelf af en toe doe is: Alles selecteren en weggooien. Echt belangrijke e-mailadressen zet ik namelijk direct in het adresboek.

Laatst ontvangen