,

Films gezien in maart t/m nu

In het voorjaar ben ik skileraar geweest dus ik heb niet echt de kans gehad om heel veel naar de bioscoop te gaan. Toch is het me gelukt om de onderstaande films te bekijken op het grote doek. Een kleine beschrijving er bij wat ik er van vond. Vooral Tree of Life was voor mij een openbaring dat ik in slaap kan vallen in een bioscoop stoel. Dat is voor het eerst voor mij denk ik…?

Tree of life11 juni – Tree of Life – Den Haag
cijfer: een 2

Help. Met deze film heb ik geprobeerd wakker te blijven en ik denk dat ik daar grotendeels (maar niet helemaal) in ben geslaagd… Er zal vast een artistiek tintje aanzitten dat ik niet snapte of aanvoelde, maar ik vond deze film vreselijk. Ik begreep het middenstuk met het ontstaan van de aarde niet en het verhaal landde ook niet erg. Help… Ik was blij dat het over was.

verhaal
De elfjarige Jack heeft twee broers en woont bij zijn ouders. Op jonge leeftijd lijkt alles hem toe te lachen. Zijn moeder is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack een verdwaalde ziel in een moderne wereld die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden.

Pirates of the Caribbean - On stranger Tides10 juni – Pirates of the Caribbean on stranger Tides – Den Haag
cijfer: een 6

Ik ben een fan van de serie Pirates of the Caribbean. Het is weer een nieuw thema, de verhalen zijn onwaarschijnlijk, maar toch leuk en vermakelijk neergezet, maar toch krijgt deze film geen hoger cijfer. Het lijkt of het met elk vervolg minder goed is. Natuurlijk is Johnny Depp nog steeds erg goed en geven de figuranten een leuke extra, maar het lijkt alsof een goed concept steeds meer aangelengd wordt… En het begint nu al redelijk waterig te aan te voelen.

verhaal
Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige ‘Fontein van de Eeuwige Jeugd’ te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.

Hangover 27 juni – Hangover 2 – Den Haag
cijfer: een 6,5

Toevallig had ik Hangover niet lang er voor gezien. Het lijkt op een flauwe komedie, maar het verbaast me eigenlijk hoe verfijnd het allemaal in elkaar gezet. Dat tilt Hanover deel 1 op een hoger niveau, met deel 2 gaan ze daar eigenlijk mee verder. Onwaarschijnlijke humor die verder goed in elkaar zit.

verhaal
Phil, Stu, Alan en Doug reizen af naar het exotische Thailand voor de bruiloft van Stu. Na het onvergetelijke vrijgezellenfeest in Las Vegas wat uitliep op een grote ravage kiest Stu nu voor een veilige, ingetogen ‘pre-bruiloft’ brunch. Echter, dingen gaan (weer) niet zoals gepland. What happens in Vegas, may stay in Vegas, maar wat het gezelschap in Bangkok staat te wachten overtreft al hun verwachtingen…

X-men1 juni – X-men: First Class – Delft
cijfer: een 7,5

Dit is weer een vervolg op de X-men reeks en ditmaal een bijzondere omdat dit een prequel is op eerdere afleveringen die de geschiedenis uitlegt. Het is best interessant om deze visie op het ontstaan van de karakters te volgen. Ik vind het ook leuk neergezet en het boeit me totaal niet dat er wat foutjes inzetten. Ow en Mystique is jong net zo leuk als oud 🙂

verhaal
‘X-Men: First Class’ vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier en Erik Lensherr  de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto’s broederschap en de X-Men begon.

Water for Elephants9 mei – Water for elephants – Amsterdam
cijfer: een 8,0

Dit vond ik een mooie film en het is ook mooi neergezet als set. Het speelt in het verleden af en je volgt de man van de dip naar zijn top en uiteindelijke een licht voorspelbaar einde. Het zou een topfilm moeten zijn, maar twijfelachtige behandeling van de olifant in de training voor de film zet er wat vraagtekens bij. Christoph Waltz zet weer een goede show neer.

verhaal
Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen… totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.

Last night30 mar – Last Night – Den Haag
cijfer: een 7

Een film waarvan je niet helemaal kan voorspellen welke kant het op gaat lopen. Het is een leuke film die je niet snel verveelt.

verhaal
Last Night vertelt het verhaal van een echtpaar. De man gaat met een aantrekkelijke dame op zakenreis, terwijl de vrouw thuis achterblijft. Ze blijft echter niet alleen achter; ze ontmoet een oude vlam…

Er zijn sterke aantrekkingskrachten en de vraag is hoe ze daarmee om gaan.