Aantal films nog in februari gezien

Eerder postte ik al een overzicht van films die ik in januari/februari had gezien en zette ik mijn bevindingen er bij. Intussen heb ik nog wat films gezien en wilde jullie natuurlijk niet onthouden welke dat waren. Zie hieronder een aantal op een rij. De beste was denk ik the King’s speech met zijn waargebeurde verhaal. Het meest bizarre was Drei waarin je getuigen bent van een teelbal-verwijdering en het minst goede was de Chalet Girl die naast simpel vermaak verder nog voorspelbaar is 🙂

24 feb – The Kings speech– Den Haag
cijfer: een 8,5

Een film waar je van te voren al kan verwachten wat je krijgt. Het is erg mooi neergezet met goede acteurs en het is interessant om de verschillen te zien tussen adel en de gewone burger. Daarnaast komen ook wat nadelen naar boven om een kind van de koning te zijn. Zeker de moeite waard om op te zoeken in de bioscoop en eens voor te gaan zitten. Het is met wat dichterlijke vrijheid nog echt gebeurd ook!

verhaal
The King’s Speech is het waargebeurde verhaal over Koning George VI (Colin Firth), die om zijn stotterproblemen te overwinnen les kreeg van eigenzinnig logopedist Lionel Logue (Geoffrey Rush)

Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie, die al zijn hele leven een ernstig stotterprobleem heeft, gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat op dat moment aan de vooravond van een oorlog, en het volk vraagt wanhopig om een leider in deze bange tijden. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel’s onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen.

22 feb – Drei– Den Haag
cijfer: een 7,5

Weer een soort filmhuis-film als Sneak. Het is net alsof Pathé niet meer aan dure films wilt? Of is het dat ze graag een platform willen bieden aan niet populaire films? In de eerste 20 minuten had ik het gevoel: “Wat doe ik hier!”. Maar op een gegeven moment werd het wat interessanter en blijkt dat de hele film vooral naar één moment toe leeft en vooral hoe ze dat dan weer oplossen.

verhaal
Een eigentijds drama over een driehoeksverhouding die zich afspeelt in Berlijn. De hoofdpersonages ontdekken verborgen obsessies in zichzelf die ze nooit voor mogelijk gehouden hadden.

19 feb – The Tourist – Den Haag
cijfer: een 7

Ik was gewaarschuwd dat het een slechte film zou zijn. Maar hoe slecht kan het zijn met Johnny Depp en Angeline Jolie er in? Ik vond het een vermakelijke film. Het was luchtig, leuk en op het eind een tikje voorspelbaar. Ik zou er niet voor thuisblijven.

verhaal
Tijdens een ongeplande reis naar Europa om zijn gebroken hart te laten helen, komt Frank (Johnny Depp) terecht in een flirterige ontmoeting met Elise (Angelina Jolie), een bijzondere vrouw die met opzet zijn pad kruist. Gesitueerd tegen het prachtige decor van wereldsteden ontwikkelt hun romance zich in rap tempo, terwijl zij gemanoeuvreerd worden in een kat en muis spel.

19 feb – Chalet Girl– Den Haag
cijfer: een 6

Toen ik de bios binnenliep om te wachten op een andere film viel mijn oog op deze. Het leek een leuke luchtige film en dat was het ook. Niets onvoorspelbaars, niets verrassends. Gewoon vermaak dat je een keer moet downloaden/huren en kijken als film kijken een excuus is om bij te kletsen met je vriendinnen, want het is wel een “chick-flick“.

verhaal
De sportieve girl-next-door Kim Matthews gaat werken in het superluxe vakantiehuis van een steenrijke familie. 

Het avontuur lacht haar toe als ze de kans krijgt om in een prachtig chalet in de Alpen te gaan werken. Haar collega Georgie neemt haar op sleeptouw naar de hipste feestjes.

In haar vrije uren leert Kim snowboarden. Ze maakt een goede kans om te winnen bij een competitie aan het eind van het seizoen met haar spectaculaire boardmoves en het prijzengeld is te mooi om waar te zijn. (Je raadt het al?)

15 feb – Animal Kingdom– Den Haag
cijfer: een 7,5

Voor een Sneak Preview was dit een welkome verrassing. Ik weet niet of ik hier naar toe was gegaan als ik had gelezen waar het over ging. Toch vond ik het een leuke film en kan iedereen aanraden hem te gaan kijken.

verhaal
De 17-jarige Joshua wordt na de dood van zijn moeder in huis gehaald door zijn grootmoeder Janine ‘Smurf’ Cody, en haar drie criminele zoons. Op het moment dat 1 zoon en besluit uit de criminele wereld te stappen, zorgt een brute moord ervoor dat de spanningen tussen de politie en de Cody familie tot uitbarsting komen. Joshua fungeert echter al snel als pion tussen zijn familie en rechercheur Moordzaken Leckie (Guy Pierce).