,

Nog een aantal iPhone apps

Eerder schreef ik een stuk over applicaties over iPhones. Hier heb je nog een lijstje die ik ook op mijn iPhone heb of had staan. De groene balk geeft aan dat ik er nog gebruik van maak. Als hij rood is dan draag ik hem niet langer bij me 🙂

accufuel AccuFuel
Een handige tool waar je in bij kan houden bij welke km-stand je hoeveel brandstof hebt getankt. Stel je voor dat je wilt bijhouden wat je verbruik is dan is dit een handige tool.
In een simpele grafiek laat hij met een instelbare schaal zien hoe je verbruik is geweest sinds je het bijhoudt. Eventueel kan je de gegevens ook sturen naar een e-mailadres in CSV formaat.

AccuFuel in Appstore – 0,79 euro – review op Macworld

Amsterdam Mobiele gids Amsterdam Mobile Guide
dit is een gratis gids van de hoofdstad. Hierin wordt in het Engels uitgelegd waarom je, waar & wanneer bepaalde dingen in de stad moet bezoeken. In het programma staan mooie sfeervolle foto’s en ik kon het dankzij mijn liefde voor Amsterdam en het feit dat het gratis is niet laten liggen.
Amsterdam Mobile Guide in Appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl
Autowaarde ANWB Autowaarde
Je wordt op allerlei plekken doodgegooid met sms diensten waarmee je een waarde van een auto kan opzoeken. Tegenwoordig stikt het ook van de apps. Deze ziet er voor mijn gevoel het meest compleet uit en werkt erg prettig.
Maar dat kan je ook verwachten van een applicatie waar de ANWB achter zit.

Autowaarde in Appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

ANWB verkeer ANWB Verkeer
Elke dag moet ik over de A4 & A9/A10 naar mijn werk en weer terug, dan is het handig om te weten waar het vast staat. Daarom is het handig om op mijn iPhone een app te hebben. Ik had eerst een app die informatie haalde van een andere website, tricky omdat dit fout kan gaan. Nu heeft ANWB iets zelf uitgebracht en geeft veel informatie hiermee, je kan zelfs meekijken met camera’s op de snelwegen, aanrader!
ANWB Verkeer in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl
Budget Budget
Dit is een applicatie waarmee je je budget kan beheren als je hieraan moet houden. Ideaal als je een budget mee hebt gekregen van je werk of jezelf aan een budget hebt gezet qua vaste uitgaven.
Ik was meer op zoek naar een app waarin ik mijn uitgave en zo kon bijhouden en daar was deze niet goed in helaas. Dus een persoonlijke miskoop, alhoewel met de app niets mis is.

Budget in appstore – 1,59 – geen review

Buienradar.nl Buienradar.nl
Iedereen kent de website wel, nou deze app neemt het plaatje met de wolken over in een app. Zonder heel veel reclame, dus best handig om te hebben. Tegenwoordig zit het ook in de NU.nl applicatie, maar als je wat meer functies wilt kan je beter de app van Buienradar.nl gebruiken.
Verder zit er nog file informatie en weersverwachting in. Deze informatie haal ik liever uit andere apps, maar het kan voor sommige mensen handig zijn.

Buienradar in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Burnit burnit
Een applicatie waarmee je een foto uit je iPhone kan besproeien met een brandbare stof en vervolgens de foto in brand steken. Handig als je je nog wat wilt afreageren?
Heb ik gekocht omdat het toendertijd even gratis werd aangeboden.

burnit in appstore – gratis – website van producent

Bus NL Bus NL
Een applicatie die bekijkt via je GPS module waar je bent en waar de dichtstbijzijnde bushaltes zijn. En vandaar uit kan je ook plannen hoe laat en waar je op moet stappen om met de bus te reizen.
Niet alle busmaatschappijen zijn ondersteund, alleen Connexxion haltes (Connexxion, Novio, Hermes en GVU zijn opgenomen. Download deze applicatie dus alleen als je met Connexxion bussen reist.

Ik reis niet vaak met de bus, maar vind het een leuke app, dus toch geïnstalleerd voor het geval dat.

Bus NL in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

ByeBye v4 ByeBye v4
IP adressen zijn de adressen die we gebruiken om van het grote netwerk genaamd internet te gebruiken. In de zeventiger jaren dacht men dat ze aan de V4 variant voldoende te hebben, maar nu raken ze op. Op een gegeven moment is de voorraad vrije ip-adressen uitgeput en deze app houdt bij hoe lang we nog hebben. Daarnaast hebben ze nog wat handige links over de opvolger ip v6!
ByeBye v4 in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl
Clinometer Clinometer
Vroeger had men een waterpas, tegenwoordig heb je een iPod Touch of iPhone. Nou zal geen bouwvakker zijn stalen lat inleveren, maar voor de fun is het een handige app en bovendien heb je het altijd bij je voor die keren dat je hem toevallig een keer nodig hebben. Zo heb ik hiermee laatst de bier-tap recht gezet.
Als de hoek te groot wordt dan gaat hij voor je de hoek meten in graden. Al met al handig om in je zak te hebben 🙂

Clinometer in appstore – 0,79 – review op freshapps.com (site down)

Coffee-time Coffee Time
Soms heb je wel eens dat je heel veel koffie moet halen voor je collegae en dat je mistige brein het alweer vergeten is bij het apparaat zelf. Dan pak je maar weer pen & papier om het ouderwets te noteren.
Een Informaticadocent van een hogeschool in Den Bosch ontwikkelde met zijn studenten een handige app waar je op een moderne manier de bestelling van je collegae kan noteren. Hip en handig!

Dankzij mijn horeca geschiedenis/ervaring gebruik ik het zelden, maar het is een leuk idee dat ik het toch maar bij me heb.

Coffee Time in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl

contactPlus ContactsPlus
Een mogelijke vervanging van Contacts in je iPhone? De makers beweren van wel, maar ik gebruik liever de Apple variant. Deze ap heeft alleen twee handige puntjes;
Je kan in 1 view zien wie er rond vandaag jarig is

Je kan in een view de foto’s zien en zo zien waar je nog een foto bij een contact moet plaatsen.

Verder weinig toegevoegde waarde en heb het intussen ook niet meer op mijn iPhone.

ContactsPlus in appstore – 1,59 – review op iPhoneclub.nl

Convertbot Convertbot
Hoeveel fahrenheit is 30 graden celsius ook alweer? Hoeveel inch is een meter? Allemaal dingetjes die je via google heel snel vindt, maar nog handiger als je een applicatie hebt die dat soort dingen even voor je uitrekent.
Deze kan echt heel veel voor je uitrekenen, dus eigenlijk is zo’n (soortgelijke) app onmisbaar op een iPhone.

Convertbot in appstore – 0,79 – review op teencastic.com

Divelog Dive Log
Elke duiker logt zijn duiken of heeft dit ooit eens gedaan. Je kan het online op een website en het is sowieso handig om het ook op papier te doen.
Als je het nou ook nog op je iPhone wilt bijhouden is dit een handige app. Een derde plek, maar ik ga mijn we-divelog zo aanpassen dat deze app kan synchroniseren met de webversie. Deze app kan trouwens data importeren van verschillende duikcomputers en syncen met de Diving Log 4.0.

Dive Log in appstore – 7,99 – website van fabrikant

Do not press the red button Do not press the red button
Uhm een spelletje waar je niet op het rode knopje moet drukken, maar je doet het toch met alle vrolijke commentaar als gevolg. Verslavend om te blijven drukken de eerste keer, daarna is het leuk om nog eens aan vrienden te laten zien.
Do not press…. in appstore – gratis – website van fabrikant

Easy Wifi Easy Wi-Fi
Als je via wifi verbinding wilt maken met een aantal betaalde hotspots moet je steeds weer je username & wachtwoord invullen, erg irritant. Deze applicatie bood daarvoor een oplossing en zorgde dat je sneller online kwam.
Met de komst van iPhone OS 3.0 zou dit overbodig worden, ik heb het niet echt meer getest want ik ging over op een iPhone en had daardoor overal in NL internet (mits ik bereik heb)

Easy Wi-Fi in appstore – gratis – beschrijving in iPhoneclub.nl-forum

File info File Info
Deze doet precies wat zijn naar is, hij geeft file info. Het is een hele tijd een handige applicatie geweest en hij haalt zijn data van de ANWB site. Dat laatste was voor mij ook een reden om van File Info over te stappen naar de ANWB applicatie, beter de app gebruiken die bij de bron zelf hoort. Voorlopig staat deze nog op mijn iPhone omdat ik wil voorkomen dat ik zonder file info zit. Als ANWB Verkeer (zie boven) het blijft doen dan gaat ie er af.
File Info in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl
Flashlight Flashlight
Een app die als enige functie heeft: een wit scherm laten zien. Door het witte scherm krijg je veel licht en kan je je iPhone als het ware als zaklamp gebruiken.
Tja, grappig, noodzakelijk geweest?

1x denk ik….

Flashlight in appstore – gratis

google earth Google Earth
Een soort Google maps, maar dan wat uitgebreiden en er zijn wat meer mogelijkheden. Zo kan je wat extra meta-data als uitgaansgelegenheden etc. vinden in Google Earth terwijl Google Maps toch in de basis alleen maar een verzameling kaarten en satellietfoto’s.
Zelf gebruik ik eigenlijk alleen maar Google Maps, Google Earth staat erbij voor het geval dat ik net wat extra info nodig heb. Je weet maar nooit 😉 Ik kan alleen de keren dat ik het opgestart heb op 1 hand tellen.

Google Earth in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

gps-tracker (Instamapper) GPS Tracker
In de iPhone zit een GPS apparaat dus het is leuk om daar gebruik van te maken. Bijvoorbeeld als je aan de wandel bent bij de Nijmeegse Vierdaagse of als je aan het fietsen bent naar een verre buitenlandse bestemming. Zo kan het thuisfront je vorderingen een beetje in de gaten houden.
Ik heb nog geen lekker werkende exemplaar gevonden, maar ik heb ook niet mijn best gedaan om het te testen. Kan hier dus nog niets zinnigs over zeggen.

GPS Tracker in appstore – gratis – review op ridearound.net

GPSed Tracker GPSed Track your trail
Eigenlijk past hier hetzelfde verhaal als bij de bovenstaande GPS Tracker. Geen idee of het goed werkt. Ik dacht even snel een keuze te maken tussen GPS mogelijkheden en het direct te gebruiken. Helaas werkt dat niet zo eenvoudig, ga er een keer een blogje aan wijden.
Ik zou wel eerst GPS Tracker overwegen voordat je hier geld aan uit geeft.

GPSed Track trail in appstore – 0,79 – website van fabrikant

iDeco iDeco
Regelmatig is het verstandig om uit je decompressie profiel en stops uit te rekenen als je een duik gaat maken. Natuurlijk is het verstandig om dit zelf uit te rekenen, maar het is ook wel eens prettig het met een soort rekenmachine te doen. Deze app doet dit voor je op je iPhone.
Momenteel gebruikt deze app de Buhlmann ZHL16/C met Erik Baker’s GF algorithm.

iDeco in appstore – gratis – review op Scubaboard

Infomaps Amsterdam Infomaps Amsterdam
dit is een hele uitgebreide gids van de hoofdstad. Hierin wordt in het Engels uitgelegd hoe het OV werkt in Amsterdam op een hele fijne en uitgebreide manier. Daarnaast heb je zo’n 130 hotspots in Amsterdam op een rijtje met daarmee weer een handige truc om te kijken hoe je met het OV daar kan komen.
Niet gratis, maar als je af en toe mensen mee neemt op stap in Amsterdam of als je gewoon nieuwsgierig bent naar de toeristische trekpleisters in de stad.

Infomaps A’dam in appstore – 2,39 – review op iPhoneclub.nl

Infomaps Metro Infomaps Metro Amsterdam
Hierboven prijs ik het OV in Infomaps Amsterdam aan, dit is een gratis app over het metro-stelsel. Handige teaser 😉 Niet echt nodig als ik de echte heb, maar het was leuk om te testen.
Infomaps Metro A’dam in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl
ixpenseit iXpenseIt
Dit is een applicatie waarmee je je budget kan beheren als je hieraan moet houden. Ideaal als je een budget mee hebt gekregen van je werk of jezelf aan een budget hebt gezet qua vaste uitgaven.
Groot voordeel van deze app is trouwes dat je met je iPhone een foto van het bonnetje kan maken en opslaan bij de uitgave.

Ik was meer op zoek naar een app waarin ik mijn uitgave en zo kon bijhouden en daar was deze niet goed in helaas. Dus een persoonlijke miskoop, alhoewel met de app niets mis is.

iXpenseIt in appstore – 3,99 – review op iPodTouchfans.com

Keeper Callpod Keeper Password
Een applicatie waarin je je wachtwoord gegevens kan opslaan, erg handig. Dit is ook wel een veilige app omdat de gegevens ge-encrypt wordt opgeslagen op je harde schijf en je eventueel kan kiezen dat de data wordt vernietigd als men een x aantal keer het verkeerde invult.
Deze biedt ook een mogelijkheid om te synchroniseren met een $15 applicatie die op je desktop draait. Dit werkt niet heel erg handig, maar je hebt wel tenminste wel een back-up op je Mac/PC.

Tegenwoordig ben ik een groot fan van 1password.

Keeper in appstore – gratis – Keeper op website fabrikant

Lightsaber Unleashed Lightsaber Unleashed
Dit is zo’n applicatie die iedereen wel eens gezien of van gehoord heeft. Deze app doet het geluid van een Lightsaber (lichtzwaard) bekend van de Star Wars films.
Het mooie is dat als je de iPhone beweegt dat hij doet alsof je zo je lichtzwaard beweegt inclusief met wat muziekjes en extra effecten.

Lightsaber in appstore – gratis – geen review

Lowlands '09 Lowlands 09
Het is tegenwoordig niet ongewoon om voor een festival een app te maken, zo ook voor Lowlands. Deze is echt heel handig geweest om even te kijken wat er allemaal kwam, vooral omdat deze werd ge-update. Nadat het papieren programma boekje gedrukt is kan je er verder niets meer mee.
Je had er ook een buddy-locator in, maar dat werkte niet echt. Nu nog een truc verzinnen dat mijn iPhone niet zo snel leeg is 🙁

Lowlands 09 in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

Monx Monx
Dit is een applicatie die je een blik geeft in huizen die om je heen te koop staan. Hij kijkt naar jouw GPS positie en laat op een kaart om je heen zien waar de huizen staan. 

Het is op zich een mooie applicatie, maar het alternatief JAAP.NL geeft me meer het gevoel dat ik alle huizen zie en ik start daarom nauwelijks nog deze app op. 

Monx in appstore – gratis – review op iPhoneclub.nl

NACH mobiel NACH mobiel
Haagse Koninginnenach, iets wat best wel leuk is om af en toe te bezoeken. Handig zou zijn als je een soort gids op je iPhone zou hebben, nou waarempel, hier heb je hem! Goed flauw. Hier stond het programa in en je als je een wat duurdere variant had kon je hem ook als kaartje gebruiken. Best handig.
Maar ja nu weer van mijn iPhone af, want het heeft zijn houdbaarheid wel weer verloren.

NACH mobiel in appstore – gratis/6,99 – review op iPhoneclub.nl

nitrox-calculator Nitrox Calculator
Met Nitrox duiken heeft wat nadelen alhoewel deze niet opwegen tegen de voordelen. Met deze rekenmachine kan je mengsels, maximale duikdieptes e.d. uitrekenen. Uiteraard is het geen vervanging voor juiste kennis, maar het kan een handige app zijn om je zelf gemaakte sommetjes even te checken.
Let op, als je met Nitrox gaat duiken zorg er voor dat je er voor gecertificeerd bent. Dit soort applicaties maken je niet wijs genoeg om veilig met een ander mengsel dan lucht te duiken.

Nitrox Calculator in appstore – gratis – geen review

ocarina Ocarina
Een blokfluit, maar dan anders, een Ocarina is namelijk een fluit die veelal gemaakt wordt van gebakken klei. Zelda fans zullen het wel kennen, Link gebruikte hem nog wel eens.
De Ocarina is nu ook naar de iPhone gekomen. Door te blazen in de microfoon kan je fluiten en op de touchscreen kan je gaten dicht houden. Zelf gebruik ik hem vooral om mensen te verbazen wat er allemaal kan met een iPhone, maar met een beetje geduld kan je allerlei liedjes leren spelen. Voorbeelden te over: zie hier.

Ocarina in appstore – 0,79 – review op iPhoneclub.nl