Geluk en het leven

Dit is na wat googlen toch wel een oud verhaal, maar ik kreeg dit van mijn moeder toegestuurd, er zit zeker een punt in. Iedereen stelt het geluk uit tot een doel is gehaald terwijl juist de weg er naar toe het geluk is.

Mensen die wachten tot hun pensioen.
Mensen die leven voor het weekend.
enz.

Het geluk,

We denken vaak dat het leven beter zal zijn nadat we getrouwd zullen zijn, zodra we een kind hebben, of na de geboorte van een tweede kind. Later voelen we ons gefrustreerd, want de kinderen zijn nog niet groot genoeg en we denken dat we beter af zullen zijn als ze groot zullen zijn. We zijn er telkens van overtuigd dat we gelukkiger zullen zijn als éénmaal deze of een volgende stap is gezet.

We denken dat het leven vollediger zal zijn wanneer de dingen beter zullen gaan voor ons, voor onze partner; wanneer we een mooie wagen zullen hebben of een groter huis, wanneer we op vakantie zullen gaan, of wanneer we met pensioen zijn. De waarheid is dat er GEEN beter moment is om gelukkig te zijn dan het huidige moment. Indien het niet nu is, wanneer zal het dan zijn?

Het leven zal altijd gevuld zijn met te bereiken objectieven of af te maken projecten. Het is beter om het toe te geven en om te beslissen om NU gelukkig te zijn, nu het nog kan. Heel lang heb ik gedacht dat mijn leven eindelijk ging beginnen. Het echte leven !
Maar er is altijd een hindernis op de weg, een op te lossen probleem, een nog niet beëindigd project, nog door te brengen tijd, een te betalen schuld. En dan, dan zal het leven beginnen !
Totdat ik besefte dat deze hindernissen juist mijn leven zijn.
Dit inzicht heeft mij helpen begrijpen dat er geen weg bestaat dat naar het geluk leidt. HET GELUK IS DE WEG!
Aldus passeert ieder moment dat we hebben. Meer nog, wanneer we dat moment delen met een speciaal iemand, speciaal genoeg om onze tijd mee te delen, dan beseffen we dat de tijd niet stilstaat.
We moeten niet wachten tot we afstuderen, een hoger loon krijgen, zullen trouwen, kinderen hebben, de kinderen het huis uit zijn, of gewoon tot het vrijdagavond, zondagmorgen, lente, zomer, herfst of winter zal zijn om te beslissen dat er geen beter moment is dan NU om gelukkig te zijn.
HET GELUK IS EEN WEG MAAR GEEN BESTEMMING !
Er is niet veel nodig om gelukkig te zijn. Het is voldoende om ieder klein moment te appreciëren en om het te beschouwen als één der beste momenten uit je leven.
Tijd wacht op niemand. Verzamel ieder moment dat je hebt en het zal van grote waarde zijn.