Nieuw duiklogboek: codeigniter

Mijn oude duiklogboek deed het heel goed op Microsoft SQL Server, maar de server zelf werd ouder en ouder en ik moest verhuizen naar een variant zonder MSSQL. Nu wilde ik al een hele tijd mijnlogboek ook op MySQL laten werken en werd het nu veel belangrijker dat het gaat werken.

Screen shot 2009-12-11 at 19.01.28

Hier op mijn blog laat ik in allerlei  stappen zien hoe ik tot het nieuwe logboek ga komen terwijl ik het weer van de grond op bouw. Een andere database is meteen een goed excuus om het weer opnieuw te bouwen.

Eerste stap: Een PHP framework vinden. Het is natuurlijk mogelijk om alles vanuit het niets te schrijven, maar ik heb geen zin om er veel tijd in te steken om het wiel opnieuw uit te vinden. Met een framework kan je allerlei methodes gebruiken om administratieve zaken als: database toegang, tabellen updaten, deleten, invoegen en allerlei andere zaken te automatiseren.

Je hebt al aardig wat verschillende versies van frameworks en mijn oog is op Codeigniter gevallen. Het ziet er erg compleet uit en bestaat niet uit gigantisch veel files.