Engste; The Descent

Ooit hebben mijn ouders thrillers en horrors voor mij verpest door te zeggen dat het toch niet echt is 🙂 Als ik iets dan eng vond hield ik daaraan vast en was de film voor mij zijn magie kwijt. Een gremlinIk neem het ze absoluut niet kwalijk, het heeft me misschien als klein kind wat nachtmerries bespaard! 🙂

Wist je trouwens dat ik als kind echt hele erge nachtmerries heb gehad van de Gremlins? Het was met carnaval dat er voor de kinderen een film werd gedraaid. Ik was eigenlijk te jong, maar ik kwam toch nog binnen samen met mijn vriendje Jochem. Het was een hele leuke film met pluizige beestjes totdat ze aten na een bepaalde tijd. Eng was het! Ik kan me nog herinneren dat ik met mijn ogen stijf op elkaar heb gezeten tijdens hele grote stukken van de film. Wat was ik blij toen mijn moeder het verlossende influisterde dat het toch niet echt was.

The Descent posterSamen met Maartje gingen we nog al eens naar de film, soms op de bonnefooi en dan waren de gewenste films soms uitverkocht of al bezig. Dan pikten we een willekeurige andere film en gingen we daarheen. Zo kwamen we bij The Descent. Een avonturen, horror en thriller film. De film werd goed opgebouwd en daarmee is het misschien wel de engste film die ik ooit gezien heb. Het had vooral te maken dat we niets van de film wisten en zo ook niets konden voorspellen. Daarom raad ik je ook ten zeerste AF om via internet meer info over deze film op te zoeken, zelfs een plaatje kan de film en de ervaring om het te kijken verpesten.

Maartje en ik sliepen toen in ons huis in de kelder en daar was het echt pikkedonker (geen ramen). Na het kijken van de film beelde ik me nog bepaalde geluiden uit de film in en kon ik het spannende gevoel weer opwekken, net als toen ik klein was en de Gremlins had gezien. Toen wist ik dat het een goede film was en heb meteen de dvd gekocht. Ga je hem zien? Doe geen zoektocht op internet naar het verhaal, zorg dat het goed donker is en ga lekker kijken. Ik kan het van harte aanraden! En als je een beetje bang aangelegd bent… kijk dan vooral niet alleen. Het is toch niet echt! Alhoewel… Dat kan je nooit met zekerheid zeggen in dit geval. Het zou best kunnen….

Zal ik alvast een gedeelte verklappen met een trailer?
Vooruit;