Volvo C30

De Volvo C30 concept carVolvo heeft een nieuwer en jonger model uitgebracht, de C30 is vooral bedoeld voor een groep jongere mensen die zich wel tot Volvo voelen aangetrokken, maar in het aanbod geen geschikt model kan vinden.

CEO Fredrik Arp van Volvo Cars stelt het als volgt:

“De C30 is een hippe auto. Een sportieve hatchback waarin je gezien wilt worden. We richten ons met de C30 met name op een jeugdig koperspubliek “singles en jonge stellen” met een hele actieve, stadse levensstijl. Mensen die vinden dat hun auto zowel qua design als qua rijeigenschappen perfect bij hun karakter moet passen.”

Het model moet gaan concureren met modellen als BMW 1-serie, Audi A3, Alfa 147 en misschien ook wel een beetje met de Mini. Autoweek heeft het getest met een Audi A3, een BMW 1 en een Mini en kan niet echt bepalen wie nou de winnaar is. het zijaanzicht van de VolvoAlle deelnemers hadden namelijk hele sterke punten, weinig zwakheden en onderscheiden zich stuk voor stuk van andere merken zoals bijvoorbeeld de Opel Vectra.

De lezers van Autoweek hebben trouwens de Volvo C30 als nummer 1 gekozen met de Citroen C4 Picasso op nummer 2 en de Ford S-max als hekkensluiter in de top 3. Een uitgebreid verslag hiervan kan je vinden in de 1e Autoweek van 2007 of op hun website.

Waarom zou ik nou een stukje schrijven over deze auto? Nou het is meer als een soort introductie of voorstelronde, want dit wordt mijn nieuwe auto. Ik heb sinds 1 dec 2006 een vast contract bij IT Solution Partners en mocht een auto uitzoeken, het is deze geworden na wat wikken en wegen. Dus Bart U nog bedankt voor de tip 😉

Mijn versie wordt een Volvo C30 1.6 Diesel Kinetic Audio met Cruise-control en een regensensor voor de ruitenwissers. Het Kinetic pakket is om wat meer opties zoals licht metalen velgen te hebben en het audio pakket om een betere geluidsinstallatie te hebben. De kleur wordt zwart, interieur blauw
De 1.6D zou een slecht verkopende variant worden volgens sommige bladen, maar gezien het feit dat ik Diesel moet nemen van mijn werkgever, mijn budget ook niet ongelimiteerd is en ik toch wat leuke opties wil ben ik gedwongen een wat kleinere motor te nemen. Ik denk dat er meer mensen zijn met dat dilemma. Toch hoor je mij niet klagen met een 1.6D; Hij zit in 11,8 seconden op de 100 en heeft een topsnelheid van 185 km/u. Niet spetterende cijfers, maar ruim voldoende voor op de Nederlandse snelwegen vond ik. Voor de lease bedragen moet je hier maar eens kijken.

Nu nog wachten tot half maart… dan krijg ik hem 🙂

Meer info? Zie onder, meer foto’s klik hier voor mijn C30 fotoboek.
Interieur van de Volvo
Meer weten? Wat links;