Hoaxes, ze blijven komen

Lees dit tot het einde.!!!!! Goeiedag, ik ben een jonge papa van 29 jaar. Mijn vrouw en mezelf hebben samen een schitterend leven gehad. We hebben een kind. Haar naam is Rachel en ze is 10 jaar. Onlangs heeft de dokter een hersenkanker in haar kleine lichaam gedetecteerd.

Je zou denken; “wat rot voor die man, laten we het doorsturen om iedereen op de hoogte te stellen van dit drama… toch?

NEE!! liever niet.

Ik las namelijk het volgende op deze website;

De gevolgen voor Johan zijn niet te overzien. Dagelijks krijgt hij een veertigtal mailtjes. Soms krijgt hij allerlei verwijten naar zijn hoofd geslingerd, meestal krijgt hij een bemoedigende schouderklop en wordt hem naar zijn rekeningnummer gevraagd. ,,Ik krijg vaak mails van jonge moeders, kinderen en gebedsgenezers. Eén keer kreeg ik een e-mail van een meisje dat zo door het verhaal was aangegrepen dat ze het spaarpotje dat ze had aangelegd voor de aankoop van een tweedehands minibus wou uitgeven aan de operatie van mijn zogezegde dochter. Ik probeer op elke mail te antwoorden en duidelijk te maken dat ik niets met dit verhaal heb te maken.

Ik kreeg dit nu via Hyves binnen een nieuw medium.. Maar stuur aub nooit meer zomaar iets door, stuur liever nooit dit soort berichten door. We hebben een redelijk goede zorg in Nederland voor kankerpatienten, een paar electronische mailtjes helpen niet tegen het kappen van regenwouden en grote organisaties sponsoren geen mailtjes, want hoe moeten ze dat uberhaubt bijhouden?

Check anders ook even mijn andere blogje over hoaxen, toch weer leerzaam 😉