7 regels voor motivatie

Zelf ben ik ook niet altijd even gemotiveerd dingen op te pakken en gelukkig herken ik het ook bij andere mensen, dus voel ik me soms minder schuldig. Maar toch is het lekkerder om netjes gemotiveerd te blijven……

Daarom even een vertaling van een 7 truuks of regels om gemotiveerd te blijven;

 1. Zet een groot doel waar je naar toe wilt, maar volg een bepaald pad.
  Om tot het grote doel te komen zal je wat kleinere mijlpalen moeten halen. Als je gewend bent deze kleine mijlpalen steeds af te kruisen krijg je plezier om het grote doel te behalen.
  Zelf herken ik dit ook wel. Het doel; Rijden met een opgeknapte Land-Rover. Als je naar dat doel toe blijft leven…. dan word je er wel eens moedeloos van. Maartje heeft me een beetje geleerd te genieten van een mooi geverfd chassis. Een mijlpaal gehaald 🙂 In plaats van dat je dan naar de grote berg gaat kijken wat nog meer moet gebeuren.
 2. Maak af waar je mee begonnen bent.
  Niemand heeft iets aan half afgemaakte dingen. Het is niet echt goed voor je zelfbeeld om steeds dingen half achter te laten en de drempel om het achteraf nog eens af te maken is een stuk hoger dan als je meteen je best doet het af te maken, eventueel met een kleine pauze. Opgeven wordt een gewoonte, maak er juist een gewoonte van halve projecten af te maken.
  (Leerpuntje voor Floris dus!)
 3. Zoek mensen op die bezig zijn met hetzelfde of dezelfde interesse hebben.
  Hulp of een beetje ondersteuning is motiverend. Vooral als iemand anders succes heeft kan je daar erg van opknappen, als iemand anders faalt dan kan dat echter ook weer een domper zijn op jouw motivatie.
 4. Leer te leren
  Het is niet handig om afhankelijk te zijn van anderen, het vertraagt. Als je dingen leert zelf te doen in plaats van wachten op anderen ben je sneller tot je doel en het is ook leuk om je kennis wat op te krikken.
 5. Combineer talent met interesse, dat motiveert
  Talent creeert motivatie, motivatie creeert volhouden en door volhouden wordt de klus geklaard.
 6. Verhoog de kennis van dingen die inspireren
  Hoe meer we van een onderwerp weten hoe meer we er van af willen weten…. Zo creeer je een positieve spiraal.
 7. Neem risico’s
  Falen en nog een poging doen zijn onderdelen van gemotiveerd raken. Falen is een manier om iets te leren en niemand is ooit succesvol geworden zonder eerst een paar keer te falen.

Zo uiteindelijk een belerend lijstje. Wie weet heb je er wat aan. bye 😉