Nieuwe provider voor mijn sites gezocht

Floris online | in digitale vormEen aantal jaar geleden ging ik op zoek naar een goede provider voor mijn websites. Er zaten redelijk wat dure partijen tussen en omdat ik geen geld (er voor over) had kwam ik bij 1eurohosting terecht. Ze boden (en bieden nog steeds) een redelijk compleet pakket aan voor bijzonder weinig geld. Meteen heb ik een website besteld en mijn data overgezet. Nu een paar jaar later ga ik toch weer verder kijken na een aantal vervelende gebeurtenissen.

Nu maak ik niet graag mensen of bedrijven zwart online, maar toch moet ik wel even kwijt wat ik van mijn huidige provider vind.

E-mail werkt niet lekker
Vrijwel elke provider biedt een mail module aan zodat je naast website bezoekers ook mail kan ontvangen onder je domein naam. Dan kan je f.van.enter@gmail.com mooi vervangen voor floris@vanenter.nl. Echter kwam ik na een aantal weken achter dat sommige mails niet aankomen. Dit had volgens een specialist met de spamfilter van het bedrijf te maken, maar ik koos er al snel voor om mijn mail over te zetten naar Google Apps en daar maak ik nu al jaren met veel plezier gebruik van.

Websites liggen er soms uit, als ik niet oplet: dagen
Als ik achter mijn computer zit gebeurt het regelmatig dat ik mijn eigen website bezoek. Als de website er uit ligt dan valt dat mij gelijk op. Maar mijn websites zijn er ook wel eens uitgevallen op een vrijdag. In het weekend zit ik minder achter de computer en dan ben ik een weekend niet bereikbaar.
Deze maand heeft mijn website er twee keer uit gelegen. Als ik vraag waarom dat is dan krijg ik het volgende antwoord:

Vandaag – Wij moesten een restart doen van apache na een software update.
6 juli – De mysql voor uw account hebben we een reset gegeven.

Als IT’er kan ik me voorstellen dat er af en toe iets fout gaat, maar ik kan er met mijn hoofd niet bij dat ze zelf niet doorhebben dat mijn website uit de lucht is en dus het eigen product dagen niet werkt. Elke keer moet ik het zelf signaleren, klacht over indienen en dan pas wordt het opgelost. Daarnaast is het idioot dat men updates doet op systemen overdag.

Geen communicatie
Het is in de jaren een aantal keer gebeurd dat ze van server verhuisden. Dit betekende dat ze een ander ip-adres kregen. Ik doe mijn DNS beheer zelf en mijn website is dan dus niet meer bereikbaar. Als ik hierover mopper dan geven ze aan dat ik dan maar het totaal pakket, dus inclusief DNS beheer, had moeten nemen. Dan waren dat soort DNS wijzigingen automatisch gegaan.

Ik hoop dat mijn website er niet uitklapt 🙂 Deze blog staat op een server gehost door 1eurohosting. Maar het is tijd om even te relativeren….

Het is een zeer goedkope hosting en ik verwachtte ook geen 99% uptime. De websites lijken op een snelle verbinding te zitten en ik heb nooit klachten gehad over eventuele traagheid. De provider is in dat opzicht erg goed. De bovenstaande problemen en omdat ik me niet meer zo bezig wil zijn met de techniek van mijn websites zorgen er voor dat ik nu verder ga kijken.

Iemand tips?