Films gezien in juli & augustus

In juli en augustus heb ik met vlagen toch wel wat films weten te kijken in de bioscoop. Het zijn er bij elkaar 9 geweest. Hieronder heb ik ze even op een rijtje gezet met de filmbeschrijving + mijn eigen mening.

Cowboys & Aliens30 aug – Cowboys & Aliens – Den Haag
cijfer: een 7,5

Een prettige film om even voor te zitten en naar te kijken. De acteurs maken het ook goed en ik vind het leuk om 13 (personage uit House) een keer in een andere rol te zien. Het is natuurlijk SciFi omdat er grote groene mannetjes in voorkwamen, maar het is niet helemaal idioot neer gezet en kijkt ondanks een dun verhaal wel lekker weg.

verhaal
In 1873 komt Jake Lonergan (Daniel Craig), die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijdstadje Absolution. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde (Harrison Ford). Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding. Samen met de reizende Ella (Olivia Wilde) en Colonel Dolarhyde stelt hij een posse samen van dorpsbewoners, vogelvrij verklaarden en Apache indianen om te strijden tegen hun gemeenschappelijke vijand.

Super 812 aug – Super 8 – Den Haag
cijfer: een 8

Dit is een soort filmhuis film in Hollywood stijl. Ik weet niet precies of ik het zo mag omschrijven. Het verhaal is eerst wat chaotisch, maar daarna komt de lijn er in. Het is de moeite waard om naar te te gaan 🙂 Even terug naar

verhaal
In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun ‘Super 8’ camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

Green lantern7 aug – Green Lantern – Den Haag
cijfer: een 6

Ik moet eerlijk bekennen dat ik sceptisch naar deze film ging. Het zou over groene mannetjes gaan. Toch was het wel een vermakelijke film en het is weer een held tegen de bad-guy verhaal. Ik ben benieuwd (en zou me verbazen) of er een vervolg komt.

verhaal
Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).

Captain America: First Avenger5 aug – Captain America: The First Avenger  – Rotterdam
cijfer: een 7

Ergens had ik wel moeten weten dat dit een soort held a-la Spiderman is, maar ik kende hem totaal niet. Het verhaal is natuurlijk dun, maar de actie maakt een hoop goed. Mooie meiden, harde actie en een slechte schurk maakt het een goede zit.

verhaal
Een dappere, maar zachtaardige jonge soldaat genaamd Steve Rogers moet aan een aantal experimenten deelnemen voor het Amerikaanse leger, het zogenaamde Super Soldier programma. Maar wanneer het experiment wordt stopgezet besluiten ze Steve te gebruiken om het imago van het Amerikaanse leger te verbeteren.

Horrible Bosses3 aug – Horrible Bosses – Den Haag
cijfer: een 7

Ik had even niets beters te doen, dus ging ik maar naar de film. Hij is erg grappig en ik was benieuwd hoe ze het verhaal nou zouden afmaken. Met wat flauwe grappen tussendoor is het een vermakelijke film geworden. Eigenlijk goed voor een regenachtige zondag, maar met je Unlimited pas is het ook goed te doen.

verhaal
Drie beste vrienden (Bateman, Sudeikis en Day) zijn allemaal redelijk gelukkig met hun leven. Ze hebben allemaal een leuke vriendin, leuke woning en een betalende baan. Ze gaan echter elke dag wel met tegenzin naar hun werk toe omdat ze vreselijk behandeld worden door hun superieuren. Na een avondje stappen besluiten ze een plan te bedenken om hun bazen te vermoorden, die in de weg staan van hun gelukkige bestaan.

Harry Potter & the deadly hallows part 210 & 17 juli – Harry Potter, laatste deel– Rotterdam & Rotterdam
cijfer: een 8

Natuurlijk wist ik al hoe het af zou lopen… Ik had het boek al gelezen. Maar toch was ik nieuwsgierig hoe ze het in de film zouden gaan volbrengen. Het valt niet meer om een eind aan zo een filmreeks te maken, maar ik denk toch dat het goed is gelukt. Eigenlijk nu een keer alle films kijken, maar ja dat is wel een hele zit.

verhaal
Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter (Daniel Radcliffe) dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister (Ralph Fiennes) zal plaatsvinden. Zal het Harry lukken om Voldemort weer sterfelijk te maken en hem voorgoed te verslaan?

Blitz8 & 15 juli – Blitz – Rotterdam & Rotterdam
cijfer: een 8,5

Blitz. Elke film met Jason Statham is goed, zelfs slechte films met Jason Statham zijn goed. Hier is hij een soort nieuwe Bruce Willis zoals die in de film Die hard speelt. Gevuld met wat Engelse humor is het een vermakelijke film om naar te kijken. Eigenlijk is hij zo leuk dat ik er zelfs twee keer naar toe ben gegaan!

verhaal
Detective Sergeant Brant (Jason Statham) staat voor hete vuren nadat hij zich heeft misdragen tegenover de politie psychiater. Inspecteur Roberts’ vrouw is omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk en detective Falls probeert haar draai nog te vinden als enige zwarte vrouwelijke detective. Maar wanneer een seriemoordenaar genaamd de “blitz” het op agenten gemunt heeft maakt dit het er voor de drie niet gemakkelijker op.

Bad Teacher28 juni – Bad Teacher  – Rotterdam
cijfer: een 6

Deze film is geen hoogstandje, maar het is wel goed vermaak. De zaken lopen wel wat voorspelbaar en natuurlijk moet er een vorm van feel-good uit komen. Achteraf komt iedereen zichzelf tegen en komt alles goed. De weg er naar toe is wel grappig om te volgen.

verhaal
Sommige docenten doen maar wat. Elizabeth (Cameron Diaz), bijvoorbeeld. Ze is meedogenloos, onaangepast en vloekt er op los. Ze drinkt, wordt regelmatig high en wil niets liever dan een rijke man aan de haak slaan, zodat ze kan stoppen met haar flutbaan. Als ze gedumpt wordt door haar verloofde, zet ze alles op alles om een rijke, knappe vervanger (Justin Timberlake) voor zich te winnen. Elizabeth gaat de strijd aan met haar overenthousiaste collega Amy (Lucy Punch) en gaat niet in op de avances van een sarcastische, onfatsoenlijke gymleraar (Jason Segel).

Insidious27 juni – Insidious – Amsterdam
cijfer: een 7

Een film vol schrikmomenten, de muziek is vreselijk, maar toch past het op 1 of andere manier er heel goed bij. Het was echt een ouderwets goede horror-film en ik ben benieuwd of er een vervolg komt. Ik zou er in ieder geval zeker heen gaan.

verhaal
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).