Vegetarische lasagna
Lasagne met broccoli en gorgonzola-saus
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4
Herkomst: Italie
Ingredienten:
600 g broccoli
zout, peper
2 uien
1 bakje champignons
boter
1 teentje knoflook
1 tl bouillonpoeder
1 tl paprikapoeder
1,5 tl basilicum
1 el tomatenketchup
225 g kwark
250 g geraspte kaas
lasagnevellen
300 g tomaten
3 el bloem
3,5 dl melk
150 g gorgonzola
2 el sesamzaad
Bereiding
Broccoli 5 minuten koken met een beetje zout. Ui snipperen en fruiten. Plakjes champignons toevoegen en 4-5 minuten meebakken. Erbij: Knoflook, bouillonpoeder, paprikapoeder, basilicum, ketchup en peper. Tomaten in plakjes snijden. Kwark en kaas door elkaar. Ovenschaal invetten. Laagjes: lasagne – helft kwark-kaasmengsel – helft tomaat – peper en basilicum – lasagne- broccoli. Saus maken van boter, bloem en melk. Gorgonzola toevoegen; over broccoli schenken. Sesamzaad erover. In midden van hete oven (200°), 30 – 40 minuten.