,

Alarm: Wat is er mis met vis?

Een bericht van een vriendin van mij die ze graag onder de aandacht wilt brengen.

Dag allemaal,

Zoals jullie wellicht weten gaat het alarmerend slecht met de visstand in de oceanen. Als we zo doorgaan is de verwachting dat in 2050 alle oceanen zo goed als leeg zijn. Dos Winkel heeft een boek ‘Wat is er mis met vis?’ geschreven. Deze kun je bestellen voor € 15,-, bijvoorbeeld via. Dos & Bertie Winkel – Wat is er mis met vis?!

Ook is er een prachtige film gemaakt ‘The End of the Line’ (verfilmd boek van Charles Glover) waarin dit probleem op een spectaculaire manier onder de aandacht wordt gebracht. Ik heb gisteren de gelegenheid gekregen – ik zit in een filmteam om een alarmerende film over de Noordzee te maken – om de film te zien en ik ben erg geschrokken. De première van deze film komt is verwachting op 8 juni in Nederland, op het congres van Mare-Nostrum, TU Delft. Deze universiteit is volledig in de ban van ‘Wat is er mis met vis?’. Er worden veel lezingen gehouden die openbaar zijn voor iedereen en de lezingen van maart kun je online zien Mare Nostrum. In april en mei worden er ook lezingen gehouden. Je kunt alles hierover op de website vinden en je kunt er bij zijn. Gek genoeg is er heel weinig publiciteit gegeven aan Mare Nostrum, maar het is zeer bijzonder wat daar gebeurt. Ook de Universiteit Groningen en Wageningen zijn met deze lezingen gestart.

Wil je vast een voorproefje zien van de film, ga dan naar The End of the Line :: Home Page. Je kunt op deze site 2 hectaren oceaan claimen. De boodschap van de film is dat de zee van ons is en niet van de politiek of de visserij. Het is te gek voor woorden dat in 99,6 % van de zee gevist mag worden. Het gaat hier om wildlife. Think about it…

Wil je er meer over weten? Laat het me weten. Stuur dit bericht door naar anderen! Maak het bekend! Niet alleen onder de duikers, maar ook onder je vrienden en familie. 

Groeten Klaudie

Wie is Klaudie?
Lees hier verder!