Top 10 albums van vroeger

Net had ik het in een andere post over liedjes die herinneringen en emoties bewaren of bevatten. Toen begon ik eens na te denken… Welke cd’s zijn mij het meest bijgebleven van vroeger, toen ik een kleine Floris was tot ik een jaar of 16 a 17 was…. Toen kwam ik met de volgende lijst;

"Wish you were here" van Pink Floyd

De muziek van mijn ouders, het werd op een geven moment traditie dat hij ook elke vakantie mee ging. Toen er cd-spelers in auto kwamen hadden mijn ouders van al dit soort cd’s een dubbele versie. Voor elke auto 1!

"Bridge over troubled water" van Simon & Garfunkel

Mijn allereerste plaat, muziek die mijn vader leuk vond. Ik zat op zolder nog met een heuse platenspeler te luisteren naar deze muziek. Toen ik op mezelf ging wonen heb ik hem ook op cd gekocht 🙂

"Dark side of the moon" van Pink Floyd

Mooie nummers, een wekkerplaat, veel veel en heel veel geluisterd of ik nu wilde of niet. Achteraf heb ik geen enkele keer gemopperd 😛 Dit album heeft trouwens 10 jaar in de album top 100 gestaan.

"Queen, Greatest Hits II" van Queen

Mijn moeder was en is een groot fan van Queen. Zo werden wij ook geinjecteerd met Freddy Mercury. Alle liedjes tot in den treuren gehoord en ik luister er nog wel eens naar.

"the Wall", live van Roger Waters of studio versie van Pink Floyd

De film, de muziek, allemaal erg mooi. Maar iedereen die iets van Pink Floyd kent, kent dit ook. Vroeger waren we helemaal idolaat van de rauwe life-versie, nu luister ik ze door elkaar…

"Discography" van the Pet Shop Boys

Toen ik wat minder klein was, puber of zo, zat ik nog wel eens op mijn kamertje naar muziek te luisteren. Deze Pet Shop Boys cd kwam dan vaak langs. Vooral toen ik teleurgesteld was door een meisje was, was ‘It’s a Sin’ een leuk liedje om hard mee te zingen.

"Sgt Peppers Lonely Hearts Club band" van the Beatles

Mijn moeder was vroeger idolaat van de Beatles… Maar mijn interesse in Pink Floyd vraagt op 1 of andere manier ook een experimentele cd van de beatles en vroeger vond ik ook echt alleen deze liedjes leuk.

"The Joshua Tree" van U2

mijn moeder hield ook erg van U2, veel naar geluisterd…

"Het beste van Dorus" van Tom Manders

Een vreemde eend in de bijt! Ik kan het uitleggen, vroeger had ik een bandje van hem in mijn walkman. Ik kan me de liedjes nog herinneren; twee motten, bij de marine, de nachtwacht, ‘r zit een gat in m’n emmer.

"Brothers in Arms" van Dire Straits

Ria, die af en toe op ons pastte, hield zo van het liedje van "The walk of life". Dat was mijn kennismaking met Dire Straits, ik zal dat liedje wat keren aangezet hebben, tot ze er volgens mij gek van werd 🙂 Later ontdekte ik veeeel meer van Dire Straits en is nog steeds 1 van mijn favorieten.