Speciale Mac toetsen

Eventjes terug had ik een prijsvraag gekopieerd over een Trust toetsenbord. Een prijsvraag die niet klopte, want het tekentje dat op een Mac toetsenbord op de Alt knop of ookwel option-key zit is een; en dat antwoord zat er niet tussen.

Sowieso kan je op een Mac rare toetsen vinden. Er zit twee op die je op een Windows machine niet kan vinden.

Command key

Vroeger was deze ook wel bekend als het appeltje of open-appeltje en zit op vrijwel elk toetsenbord van Apple. Tussen 1980 en 1984 had je ook een versie waar een gesloten appeltje zat met de functie van de onderstaande option key.

Het appeltje of command toets heeft eigenlijk maar 1 functie; het mogelijk maken van snelkoppeling in een programma. Apple raadde programmeurs ook altijd aan om het appeltje te gebruiken en niet dingen via een Option of Control key te laten werken. Voor mij is het heel fijn, want ik doe alles met het appeltje, terwijl je het op Windows soms met een alt, soms met de windows toets en soms met een control toets moet doen.

meer info?

Option key

De option key is ooit bedacht om je een andere optie te geven. Voordat je ergens op klikt en je houdt de option toets ingedrukt zal je zien dat bepaalde menu opties of knoppen van functie veranderen. Zo kan je dus een verschil maken met slepen, met de Command key slepen en met optie + command key slepen. Klinkt heel ingewikkeld, maar het is heel natuurlijk. Als je de option key indrukt dan krijg je een iets andere, maar wel aan hetzelfde object gerelateerde actie.

meer info?