Hyves

Hyves begon bij mij enkel als portaal naar mijn blog en fotoboek en later breidde het uit met een redelijke vriendengroep en kon ik ook nog eens mijn blog doorsturen naar Hyves. Het is makkelijk om op een medium hebben waar men regelmatig zoekt ook gevonden te worden. Maar hoe groter iets wordt hoe serieuzer het genomen wordt.

In een eerdere post beschreef ik hoe ik wat oude bekenden op had gedaan. De communicatie met een van de twee via hyves verliep niet ideaal en het resulteerde er in dat degene waarmee ik debatteerde niet langer zat te wachten op een keertje in het echt ontmoeten. Hieruit concludeerde ik dat een vriendschap er niet in zat en haalde haar uit mijn vriendenlijst. Daarna werd het een tijd stil en kreeg ik gisteren een bericht waaronder uit bleek dat ze zich rot had gevoeld dat ze uit mijn vriendenlijst was verdwenen. Daar verbaasde ik me een beetje over, hoe kan je het verloop van een vriendschap laten afhangen van een vernoeming in een sociaal virtueel spel genaamd hyves?

Het is natuurlijk niet fijn om iemand anders rot te laten voelen, maar aan de andere kant; Hoe serieus neem je Hyves? Op het moment dat een virtuele vriendenlijst bepalend wordt voor sommige mensen, al kan je ze op 1 hand tellen, is voor mij het teken om van zo’n concept weg te lopen. Een gevoel in mij zegt dat we al te veel gewone gesprekken vervangen door MSN, mail, Hyves en andere methodes en daarom streep ik er eentje van weg.

Ik kreeg al snel berichten van mensen; “Ben je van Hyves afgevallen”, “Hey, mag ik geen vriend meer van je zijn?”, “Waar ben je gebleven?”. Een antwoord voor allen;
Ik ben hier!
Hier op www.vanenter.nl/floris als je nieuwsgierig bent hoe het met me gaat,
hier op floris.vanenter.nl als je mijn avonturen en gedachten wilt lezen,
hier op floris@vanenter.nl als je gezellig met me wilt schrijven,
via floris@vanenter.nl op MSN,
als BeakerFlo op Skype,
als BeakerFlo op het duikforum,
en natuurlijk ben je altijd offline welkom bij mij thuis in Voorburg
of ik kom een keer bij jou langs 😉